WP 20150915 13 31 51 Pro

 

«Геть паразитів!» - під таким яскравим та рішучим гаслом відбувся 15 вересня мітинг працівників санаторію «Лермонтовський» ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» та десятків простих одеситів, які прийшли під стіни Одеського господарського суду, де мав розглядатися черговий позов до колективу санаторію з боку Міністерства юстиції України та створеного їм підприємства «Санаторій Лермонтовський» щодо передачі майна від законного власника до цього штучного підприємства, яке налічує зараз аж 3 (!) штатні одиниці.

 

Учасники мітингу протесту розгорнули транспаранти «Руки геть від санаторія «Лермонтовського!», «Наш діагноз Мінюсту – ненажерливість», «Зупинити рейдерський наступ!», «Лермонтовка» належить всьому народу, а не тільки чиновникам!», «Геть паразитів!» та інші. Вони тримали у руках мухобійки та балончики із дихлофосом, хлопали мухобійками та використовували по призначенню балончики в напрямок розкиданих на землі картонних тарганів, які символізували тих, хто намагається відібрати народну власність.

 

WP 20150915 13 31 42 Pro

 

На заході виступили директор санаторію Дмитро Антипов, представники трудового колективу, які проінформували простих одеситів та представників ЗМІ, які прийшли на мітинг, про складну та, прямо скажімо, болючу ситуацію, що склалась навколо «Лермонтовського». Вони зазначили, що спроби рейдерського захвату профспілкового санаторію, у тому числі і через судові процеси, почалися ще за попередньої влади Януковича. Після перемоги Революції гідності, трудовий колектив санаторію був повний надії на те, що його муки вже закінчились. Але, починаючі з січня 2015 року, коли вийшло розпорядження Кабінету міністрів України про передачу власності профспілкового санаторія Міністерству юстиції, почались постійні рейдерські атаки та судові процеси щодо відвоювання у трудового колективу унікального реабілітаційно-оздоровчого закладу, що здійснює лікування та реабілітацію простих людей, у тому числі, чорнобильців та воїнів АТО, його майна. А скоріші його унікальної території. Приморська смуга, чудовий парк, самий центр міста… Більш того, Мінюст створив вже своє штучне підприємство, яке також назвав «Санаторій Лермонтовський». Але у цього підприємства немає ні майна, ні лікувального обладнання, ні освіти. Бо з трьох його працівників – тільки два лікаря.

 

WP 20150915 13 46 18 Pro

 

Простий одесит Павло, якій мешкає в Одесі всі свої 27 років, розповів, до якої межі довели колишні одеські профспілкові санаторії, що свого часу відібрали у профспілок. Також через рейдерські захвати та судові процеси.

«Рейдерам – наше рішуче «ні!» - твердо сказали учасники мітингу. Вони заявили, що будуть й надалі боротися за своє право працювати та лікувати простих людей – шахтарів, металургів, вчителів, будівельників.

А що ж сам судовий процес?

А він фактично не відбувся. Бо опоненти колективу профспілкового санаторію просто не з’явилися на судове засідання.

Наступне засідання має відбутися 1 жовтня ц.р.

Але це не єдиний процес. Таке враження, що Мінюст вирішив взяти трудовий колектив у заручники судових процесів. Зараз аналогічних тому, про який ми розповіли, відбувається до десятка.

Може досить? Може вже пора звернути увагу на цю справу і Президенту України Петру Порошенка, і губернатору Одещини Михайлу Саакашвілі?

 

WP 20150915 13 47 12 Pro

 

WP 20150915 13 36 33 Pro

 

Прес-центр ФПУ