P42855271

У Федерації профспілок Вінницької області за участі представників сторін соціального партнерства, органів державного нагляду й управління охороною праці відбулось урочисте засідання з нагоди Всесвітнього Дня охорони праці.

Відкриваючи урочисте зібрання, начальник Управління Держпраці у Вінницькій області Володимир Марунько наголосив, що за рекомендацією МОП відзначення Дня охорони праці у 2017 році проходить під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

В усіх країнах світу аналіз та оцінку ризиків для життя і здоров’я працівників розглядають як основний механізм профілактики виробничого травматизму та професійної захворюваності.

Цей напрямок роботи досить актуальний, як  для області так і України. Адже за офіційними даними, в Україні у середньому щороку на виробництві гинуть 400 осіб і 5 тис. травмуються, зокрема, більш ніж 1 тис. жінок. Приблизно 500 працівників стають інвалідами. Показово, що співвідношення показників загального травматизму і травматизму зі смертельними наслідками в Україні не відповідає закономірностям, що є у світі.

У засіданні взяли участь та виступили перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко, заступник голови Федерації профспілок Вінницької області Володимир Слободянюк, заступник начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування  від  нещасних  випадків на виробництві та професійних захворювань України у Вінницькій області Віталій Яворський, начальник управління праці та сімейної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації Юрій Яремчук,

За вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі охорони праці, зразкове виконання службових обов’язків, високі показники в роботі та з нагоди відзначення Дня охорони праці грамотами та подяками Управління Держпраці, Федерації профспілок області, Фонду соціального страхування  від  нещасних  випадків на виробництві та Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації відзначено 47 керівників підприємств та спеціалістів служб охорони праці.

Начальник управління Держпраці у Вінницькій області  Володимир Марунько за рішенням Президії нагороджений Знаком Федерації профспілок Вінницької області «За співпрацю».

У ході засідання було підведено підсумки обласного конкурсу «Охорона праці очима дітей», переможців нагороджено грамотами  ФПО та грошовими сертифікатами.

Федерація профспілок Вінницької області

P4285549