76543

 

 

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

П Р Е З И Д І Я

 

 П О С Т А Н О В А 

      

  17.05. 2016       м.Черкаси     П-5-4г

  

Постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 року № 315 підвищено граничну роздрібну ціну на природний газ для побутових споживачів.

В умовах економічної кризи, низького рівня заробітної плати працюючих, а також заборгованості по ній, малих пенсій, низького рівня зайнятості населення, відсутності прозорості формування ціни на природний газ власного видобутку, який є власністю народу України, чергове підвищення  граничних роздрібних цін на природний газ для побутових споживачів, призведе до поглиблення рівня бідності народу України, росту соціальної напруги.

Враховуючи низький рівень матеріального забезпечення, наростання рівня бідності населення України Президія Федерації профспілок Черкаської області

П О С Т А Н О В Л Я Є:

1.  Вважати постанову Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р. № 315 щодо підвищення граничної роздрібної ціни на природний газ для побутових споживачів несвоєчасною,  і такою, що порушує принципи соціальної справедливості.

2. Звернутися до Прем’єр-Міністра України Гройсмана В.Б. щодо відміни постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 р. в частині підвищення граничної роздрібної ціни на природний газ для побутових споживачів.

3. Звернутися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з вимогою:

3.1. щодо прийняття законів, запровадження програм, які вирішать питання продуктивної зайнятості, підвищення доходів населення, росту вітчизняної економіки, детінізації трудових відносин.

3.2. впровадження в Україні монетизації пільг та субсидій для населення, ліквідації системи схемних розрахунків споживачів газу із НАК "Нафтогаз України".

4. Запропонувати народним депутатам України від Черкащини, депутатам обласної, міських та районних рад Черкаської області підтримати позицію профспілок області щодо підвищення граничної роздрібної ціни на природний газ для побутових споживачів  та направити відповідні звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України.

5. Звернутися до Федерації профспілок України з проханням ініціювання термінового проведення засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради із зазначеного питання та організації спільних дій профспілок щодо захисту прав людини праці та населення держави.

6. Контроль за виконанням постанови покласти на голову Федерації профспілок області Шевченка П.В.

 

Голова Федерації профспілок

Черкаської області                                                   П.В.Шевченко