IMG 0616 0 r7b1k6on

 

18 жовтня на Президії ФПУ, яка зібралась на своє засідання відразу після завершення зустрічі Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з керівниками всеукраїнських профспілок та їх об’єднань, ухвалено рішення про перенесення дати всеукраїнської акції протесту профспілок з 20 жовтня на 17 листопада ц.р. у формі пікетування Верховної Ради України.

 

Відповідні зміни внесено до постанови Президії ФПУ від 30.09.2016 № П-4-2 «Про виконання вимог профспілок, визначених постановою Ради ФПУ від 23.06.2016 № Р-2-4 «Про позицію і дії ФПУ, її членських організацій на захист прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги» та подальші дії ФПУ, її членських організацій».

У строк до зазначеної дати з урахуванням досягнутих домовленостей під час зустрічі з главою КМУ вирішено провести роботу з урядовими структурами, парламентськими комітетами над внесенням змін до проекту Державного бюджету України на 2017 рік з метою підвищення соціальних стандартів, ліквідації заборгованості із заплати на підприємствах та нейтралізації підвищення цін на газ і ЖКГ для населення.

 

Згідно з постановою Президії ФПУ буде ініційовано зустріч з Головою ВР та керівниками депутатських фракцій і груп для обговорення пропозицій профспілок до Державного бюджету-2017 та їх врахування у головному фінансовому документі;

 

- доручено представнику ФПУ у парламенті С.Капілну протягом двох найближчих тижнів провести відповідні консультації з керівництвом ВР щодо дати такої зустрічі.

 

- створення робочих груп від територіальних об’єднань профспілок і всеукраїнських галузевих профспілок для підготовки акції протесту.

Планується також організувати пікетування офісу Міжнародного валютного фонду у Києві під час роботи його місії в Україні.

 

 

Прес-центр ФПУ