15a32725196e20bf31657672

 

Під Полтавською обласною державною адміністрацією профспілки спільно з соціал-демократичною партією прийняли ряд вимог до керівництва країни.

 

         Згідно постанови президії ФПУ від 30.09.2016 року №П-4-2 «Про виконання вимог профспілок, визначених Постановою Ради ФПУ «Про позицію і дії ФПУ, її членських організацій на захист прав та інтересів працюючих в умовах шокового підвищення ціни на газ і тарифів на житлово-комунальні послуги та подальші дії», президія обласної ради профспілок 3 жовтня 2016 року №П-8-3 прийняла рішення про проведення акції протесту в регіоні.

         Збурені так званими «покращеннями» полтавці збираються на мітинг під обласною державною адміністрацією.

         Відкрили акцію голова облпрофради Л.М.Вернигора та голова франції СДП в місті Полтаві Олександр Шамота.

         Терпіти далі, кажуть люди, просто немає сил і можливостей. Бо все, що мають віддають за комуналку. Якщо мовчати говорять люди, то завтра ці тарифи доведеться платити життям , або замерзати в хаті, або з голоду помирати. Таке вже було у 2003 році, коли ми перейшли на бартерний розрахунок з населенням замість грошей.

         Леонід Вернигора, голова Полтавської обласної ради профспілок. Бачте, дозволили великодушно Кабінет Міністрів нам у розстрочку платити усю вартість спожитого нами газу. ВИ таку доброту схвалюєте. – Ні !!! А може так як свідчить один з лозунгів - РАДИМО ОЛІГАРХАМ ПОВЕРНУТИ ВКРАДЕНІ КОШТИ НЕ ОДНОМОМЕНТНО, А В РОЗСТРОЧКУ !

         Влада не чує і не бачить простих людей, кажіть учасники мітингу. Тому головна мета зібрання – показати державним діячам, що народ не збирається більше так виживати.

         Тетяна Даніліна, працює в обласній раді профспілок. Ми будемо боротися проти непомірних тарифів на житлово0комунальні послуги тому, що нас не чують. Ми і в Київ їздили багато разів. Прем’єр-міністр тільки обіцянки дає, а до діла - нема нічого. Що це таке:придумали в розстрочку комунальні тарифи ! Де таке в світі є ??!!

         Анатолій Аксьоненко, працюючий пенсіонер. За нинішніх розрахунків – 2,5 тисячі треба платити. У мене трикімнатна квартира. А отримую я дві тисячі. Не знаю, що робити. Треба не мовчати. Треба дійсно вимагати від держави: хай комуналка буде хоч мільйон, але прожитковий мінімум повинен буде і для пенсіонера і для працюючої людини !

         Олександр Шамота, голова фракції Соціал-демократичної партії в Полтавській міськраді.   Це навіть не грабіж. Це геноцид українського народу, простого люду. Платити півтори тисячі тільки за опалення неможливо. Влад кормить нас субсидіями. Але ми всі з вами розуміємо, що субсидія – це фікція. Фікція, яка дає можливість заробляти олігархам !

         Соціал-демократи продовжують боротися за гідне життя. Спільно із профспілками та всіма полтавцями.

         Валерій Прядко, голова фракції Соціал-демократичної партії в обласній раді. Влада фактично кинула народ України в якесь ярмо, покладаючись на якісь валютні організації, наших друзів, які виставляють свої умови і думають тільки про своє. І не думають про людей.

Всі вимоги виклали у резолюції та направили її до Президента, голови Верховної Ради та Прем’єр- Міністрові України, обласній державній адміністрації, обласній раді, а головні з них : це зменшення тарифів , і друга – підвищення зарплат , пенсій, соціальних виплат. Лише таким шляхом має бути сформований зараз бюджет. 17 листопада, якщо керівництво держави не зглянеться на наші вимоги, вимоги всього простого люду України, ми будемо змушені проводити тисячні мітинги по всій Україні за гідне життя українського народу.

 

 

Звернення профспілок та громади Полтавщини (Додається)

 

 

Ганна Таргаєва

заступник Голови Полтавської облпрофради