P1170986

 

Триває жорстке протистояння між Закарпатською облпрофрадою і Закарпатським окружним адміністративним судом за право власності на Будинок профспілок на площі Народній, 5 в місті Ужгороді. Діючи в інтересах суду цю рейдерську атаку, як і всі попередні, здійснили працівники Мукачівського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Закарпатської області. Були біля будівлі профспілок і працівники окружного адміністративного суду на чолі з керівником апарату Олександром Скрипчуком.

Перед центральним входом до Будинку профспілок, аби захистити його, «кругову оборону» зайняли працівники облпрофради, обласних організацій галузевих профспілок, підвідомчих організацій, профспілкові активісти різних галузей.

Голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько інформував заступника керівника Мукачівського відділу державної виконавчої служби Олега Федорова про те, що судові рішення приймалися з грубими порушеннями правових норм за повного ігнорування позиції і доводів профспілок і виносилися на користь іншого суду.

 

P1170974

 

Цим самим обласну раду профспілок було позбавлено права власності на свою будівлю, що понад 55 років знаходиться у її віданні і в якій облпрофрада та галузеві профспілки виконують функції щодо захисту прав працюючих згідно Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». А чим пояснити той факт, що окремі судді нашого краю, які раніше виносили свої рішення на користь профспілок, потім приймали зовсім протилежні рішення?

 

P1170972

 

Про це голова Закарпатської облпрофради Володимир Фленько цими днями повідомив у Києві представників моніторингової місії Європейської конфедерації профспілок та Панєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, яка перебувала в нашій країні. Усі ці факти викликали обурення міжнародних профспілкових організацій. Члени Місії вирішили доповісти про них у Європарламенті, акцентувавши увагу на порушенні прав профспілок України, у тому числі майнових. Також будуть розроблені конкретні дії щодо сприяння справедливому вирішенню питання щодо права власності на Будинок профспілок Закарпаття з відповідним інформуванням Президента України та Уряду.

 

P1170992

 

Отже, чергова рейдерська атака знову завершилася на користь профспілок Закарпаття. Профспілковий лідер області Володимир Фленько переконаний у кінцевій перемозі профспілок нашого краю у боротьбі за свої майнові права.

 

На фото:

- на захисті Будинку профспілок Закарпаття;

– телеінтерв’ю голови облпрофради Володимира Фленька;

– (справа наліво) розмову ведуть голова облпрофради Володимир Фленько, заступник керівника Мукачівського відділу державної виконавчої служби Олег Федоров, юрист облпрофради Василь Товтин;

 

 

Фото автора

Сергій Баранчиков,

завідувач відділу організаційно-гуманітарної роботи

Закарпатської облпрофради