DSC00325

 

 

Щороку у Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 в Україні відзначають День охорони праці.

Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Захищене і здорове покоління» збігається із завданнями й метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

24 квітня 2018 у приміщенні Федерації профспілок Житомирської області відбулась естафета поколінь з нагоди Всесвітнього дня охорони праці та 100-річчя з дня утворення технічної інспекції праці профспілок.

Участь у заході взяли:

- Лагута Ярослав Миколайовичзаступник голови Житомирської обласної державної адміністрації;

- Вілівчук Максим Олександрович – заступник голови Житомирської обласної ради;

- Осовий Григорій Васильович – голова Федерації профспілок України;

- Паламарчук Неля Анатоліївна – голова Федерації профспілок Житомирської області;

- голови членських організацій Федерації профспілок Житомирської області;

- представники первинних профспілкових організацій (в т. ч. студентських колективів навчальних закладів);

- Сечін Сергій Миколайович – начальник Управління Держпраці у Житомирській області;

- Зубрицький Віктор Йосипович – заступник директора Житомирського обласного центру зайнятості;

- Бутенко Сергій Григорович – голова правління об’єднання організацій роботодавців Житомирської області;

Воробйов Юрій Вацлавовичголова правління Житомирського обласного об’єднання організацій роботодавців;

- Леськів Богдан Богдановичголова правління Спільного представницького органу роботодавців Житомирської області;

- Гамкрелідзе Юрій Таріелович – виконавчий директор об’єднання організацій роботодавців Житомирської області;

- Прокопець Юрій Васильович – директор департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації;

- Бойм Світлана Миколаївна – заступник директора департаменту – начальник управління праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації;

- Прокопчук Валерій Вікторович – в.о. начальника Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області;

-     Клісовська Любов Онуфріївна – начальник відділу з профілактики страхових випадків Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області;

-  Джіоєва Ірина Володимирівна – старший інспектор відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Житомирській області;

- Вербицький Олександр Петрович – головний технічний інспектор праці Федерації профспілок Житомирської області;

- керівники та представники підприємств, установ та організацій області.

Відкрила захід голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук, наголосивши при цьому, що головний пріоритет державної політики в сфері охорони праці – збереження життя та здоров’я працівників, реалізація якого досягається шляхом створення безпечних умов праці на кожному робочому місці, а це законодавчий обов’язок кожного роботодавця.

Начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін доповів про здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства про охорону праці та працю неповнолітніх суб’єктами господарювання області та пріоритетні напрями діяльності Управління Держпраці у Житомирській області.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий висвітлив стратегічні напрями діяльності профспілок в сфері охорони праці.

Заступник директора Житомирського обласного центру зайнятості Віктор Зубрицький наголосив на важливості формування підприємницьких навичок у молодого покоління, охарактеризувавши сучасні умови для розвитку молодіжної підприємницької діяльності та окресливши проблеми працевлаштування та зайнятості молоді в області.

Щодо зони відповідальності роботодавців висловився голова об’єднання організацій роботодавців Житомирської області Сергій Бутенко, розповівши про запровадження заходів направлених на підвищення рівня безпеки та гігієни праці для молодих працівників на підприємствах області.

Про ефективність реалізації профілактичних заходів направлених на запобігання випадкам виробничого травматизму та професійних захворювань та надання соціальних гарантій для потерпілих осіб від нещасного випадку на виробництві та професійних захворювань говорила Любов Клісовська, начальник відділу з профілактики страхових випадків Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Житомирській області.

Від імені молоді Житомирщини слово взяли голова Молодіжної ради ФПО Вікторія Меєр та голова профкому студентів Житомирського Національного агроекологічного університету Олександр Лопатюк, які говорили про проблемні питання молодіжної зайнятості та обізнаності молоді у питаннях охорони праці.

Захист трудових та соціально економічних прав захисників України – одне з пріоритетних завдань профспілок. Тому у рамках заходу було проведено презентацію книги «Трудові та соціально-економічні права учасників АТО: забезпечення та профспілковий захист» В. Янчевського та О. Крисюка, голови та заступника голови Української федерації профспілкових організацій. Після заходу примірники книги було вручено бійцям, що знаходяться на лікуванні та реабілітації у Житомирському військовому госпіталі.

Найяскравішою частиною заходу стало спілкування молоді з спеціалістами та ветеранами технічної інспекції.

Перед підведенням підсумків заходу відбулося відзначення ветеранів технічної інспекції праці профспілок та кращих роботодавців.

 

 

DSC00317

 

DSC00327

 

DSC00333

 

DSC00339

 

DSC00344

 

DSC00362

 

31189829 2199646146718013 8362401947805810688 n

 

31206518 2199645853384709 1290142711826874368 n

 

Федерація профспілок Житомирської області