Забезпечення соціальної справедливості – доленосне завдання незалежної України

Соціальна справедливість – загальновизнана цінність сучасного демократичного суспільства, що закріплена в документах світової спільноти. та є запорукою стабільності і благополуччя для широких верств. Соціальний розвиток і соціальна справедливість необхідні для забезпечення та підтримання миру і безпеки всередині країн, а також у відносинах між ними, і не можуть бути досягнуті в умовах відсутності поваги до всіх прав людини та основних свобод.

За рішенням 62-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 20 лютого проголошено Всесвітнім днем соціальної справедливості, починаючи з 2009 року.

В Україні 20 лютого десятий рік поспіль відзначається День соціальної справедливості, запроваджений за ініціативою ФПУ Указом Президента в 2011 році. Відзначення цієї дати на державному рівні підтверджує прихильність України до загальновизнаних у світі принципів соціальної справедливості та активного впровадження в життя політики і стратегій, спрямованих на її забезпечення, має сприяти подальшому нарощуванню зусиль задля подолання бідності, забезпечення повної зайнятості, гідної роботи, рівноправності чоловіків і жінок, соціального добробуту і соціальної справедливості для всіх.

Федерація профспілок України