94487c92b36c9889

Акція протесту гірників ДП "Мирноградвугілля" триває з 8 грудня.

Сьогодні, 9 грудня, на підтримку шахтарів та мешканців міста до акції протесту долучився голова Мирноградської ОТГ О. Брикалов, який запевнив, що місцева влада повністю підтримує шахтарів та підготувала відповідні листи-звернення до Президента, Кабінету Міністрів України та профільного міністра.

Сьогодні в м. Краматорську під головуванням голови Донецької обласній державній адміністрації, керівника війсьво-цивільної адміністрації Павла Кириленка відбулася нарада по обговоренню нагальних питань шахтарів регіону. У ній взяли участь керівники шахтарських міст та представники шахтарських профспілок. Під час наради було обговорено заходи стосовно виплати в найкоротший термін заборгованості по заробітній платі шахтарям за рахунок виділених коштів в обсязі 1, 4 млрд. грн. Також було обговорено проектні показники в Державному бюджеті на 2021 рік, які передбачені на модернізація і технічне переоснащення шахт та охорону праці.

Представники шахтарських профспілок наголосили на необхідності врегулювання питання щодо реалізації вугільної продукції наявної на складах шахт.

Як повідомлялось, 8 грудня розпочалася акація протесту гірників на сході України, зокрема, шахтарів ДП « Мирноградвугілля». Того ж дня на заході України 75 гірників третьої зміни шахти "Лісова" ДП "Львіввугілля" відмовилися підійматися на поверхню. Працівники в шахті провели збори та висунули вимоги до органів центральної влади.

Насамперед, це - погашення заборгованості з виплати заробітної плати за вересень - жовтень 2020р.Шахтарі вимагають від урядовців якнайшвидше перерахувати кошти для виплати заробітної плати гірникам державних шахт, бо люди вже у відчаї, втомилися від обіцянок влади і хочуть єдиного - отримати зароблені ними гроші!

Нагадуємо, що за повідомленням Урядового порталу, минулого тижня Уряд прийняв рішення щодо розподілу коштів, що дозволить спрямувати 1,4 млрд грн на виплату заробітних плат працівникам державних вугільних підприємств. Відповідно, заборгованість із заробітної плати перед працівниками державних вугільних шахт буде погашено найближчим часом.

0adbf156b41c1af3 123

Профспілка працівників вугільної

промисловості України