А3

29 липня 2021 року у приміщенні Будинку Спілок відбулося засідання Президії Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

  У засіданні взяли участь від профспілкової сторони: Григорій Осовий, співголова НТСЕР, голова Федерації профспілок України, Олександр Шубін, заступник Голови Федерації профспілок України; від сторони роботодавців: Анатолій Кінах, співголова НТСЕР, голова Об’єднання організацій роботодавців України; від сторони органів виконавчої влади: Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, Ігор Дядюра, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Члени Президії НТСЕР провели співбесіду та погодили кандидатуру переможця конкурсу Ненюченко Наталії Вікторівни на зайняття вакантної посади Секретаря Національної ради. Секретаріату НТСЕР доручено підготувати відповідне подання Президентові України одночасно зі зверненням про необхідність термінового призначення також Голови Національної ради.

У своєму виступі Голова ФПУ Григорій Осовий висловив сподівання, що експертна діяльність НТСЕР активізується з призначенням Секретаря Національної ради і набуде системності. Але новий імпульс її робота отримає лише з призначенням голови. На цю посаду профспілками була узгоджена кандидатура від сторони роботодавців А.К.Кінаха, яка знаходиться на погодженні в Офісі Президента України. Вирішення цього питання потребує прискорення. Він також вніс пропозицію, перше засідання з легітимним керівництвом НТСЕР провести з залученням представників територіальних соціально-економічних рад, щоб обговорити такі важливі питання як проект Держбюджету-2022 і забезпечення соціального діалогу в умовах децентралізації на регіональному рівні.

Крім того, Секретаріату Національної тристоронньої соціально-економічної ради доручено здійснення організаційно-технічного забезпечення діяльності Наглядової ради Програми Гідної Праці МОП для України на період 2020 – 2024 років.

 Прес-центр Федерації профспілок України

А2

А4

А5

А6

А1