2022 10 25 zakon shhodo ob yednannya pfu j fssu pidpysano 800 500

Профспілки Кіровоградщини ініціюють відтермінування набрання чинності Закону України №2620 «Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування" та Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", прийнятого 21 вересня 2022 року.

Ним, зокрема, передбачено проведення реорганізації діяльності Фонду соціального страхування України та управління виконавчої дирекції Фонду шляхом приєднання до Пенсійного фонду України, що має найбільш розвинуту мережу територіальних органів управління в системі соціального страхування. 
Таким чином, з 1 січня 2023 року уповноваженим органом управління в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку буде Пенсійний фонд України.

Профспілки вважають, що це може призвести до соціального колапсу та зростання невдоволення з боку громадян, у зв'язку із чим Федерація профспілок Кіровоградської області звернулася до обласної ради з проханням:

«З метою недопущення порушення законодавства, деструктивних процесів у системі соціального страхування та забезпечення виконання Фондом своїх зобов’язань перед застрахованими особами, потерпілими внаслідок нещасного випадку на виробництві, особами з інвалідністю, просимо Вас на найближчій сесії Кіровоградської обласної ради розглянути порушене питання та прийняти рішення звернутись до Верховної Ради України та Уряду й ініціювати внесення змін до Закону №2620, відтермінувавши дату набрання ним чинності з 1 січня 2024 року».

- Які наслідки очікуються від вступу в дію зазначеного Закону?

- Що унеможливлює таку реорганізацію?

- І чи матиме вже з 1 січня 2023 року Пенсійний фонд України можливістьсті здйснювати відповідні виплати? – у матеріалі, опублікованом на Фейсбук-сторінці.

 

Федерація профспілок Кіровоградської області