IMG 7558 09

Сьогодні у Палаці парламенту в Бухаресті (Румунія) розпочав свою роботу 11-й Конгрес Європейської федерації профспілок громадського обслуговування і послуг (ЄФПГО).

Конгрес проходитиме  з 18 по 20 червня 2024 року. Ця ключова подія об'єднала 500 профспілкових діячів з 45 країн, які виступлять на захист громадських послуг та прав працівників сфери громадського обслуговування. У 2023 році ЄФПГО відсвяткувала 45 років з дня створення.

Серед ключових доповідачів - Квентін Паррінелло з Податкової обсерваторії ЄС, Людовік Воет, Конфедеративний секретар ЄКП та Ганс Клюге, директор Європейського регіону Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), серед інших.

Конгрес - це можливість отримати інформацію з перших рук від представників громадського сектору з України, які знаходяться на передовій у протистоянні російській агресії за сприянням Білорусі. Незалежні профспілки останньої працюють в умовах авторитарного режиму, та профспілкових лідерів сектору охорони здоров'я, які боролися з пандемією, пожежників з усієї Європи, які зіткнуться літом з лісовими пожежами, та інших представників працівників.

Гасло Конгресу - "Настав час для громадських послуг!" Громадські послуги мають вирішальне значення для забезпечення ключових пріоритетів для більшості європейців (охорона здоров'я, догляд, освіта...), і настав час для Європи продемонструвати ключову роль, яку відіграють працівники сфери громадських послуг.

У роботі Конгресу беруть участь представники профспілок громадського сектору України.

П'ять головних тем, які будуть обговорюватися на Конгресі:

Забезпечення миру, демократії, рівності, прав і свобод

Відновлення та зміцнення громадських послуг

Боротьба за зелений, цифровий та соціально справедливий перехід

Якісні робочі місця для якісних послуг

Розбудова та зміцнення профспілок громадського сектору.

Під час Конгресу відбудуться вибори на кілька посад ЄФПГО, у тому числі Президента та Генерального секретаря.

изображение viber 2024 06 18 13 50 02 089

Василь Шилов,

Департамент міжнародних зв’язків апарату ФПУ