5ece080d6ef34

У правозахисній організації Human Rights Watch закликають Верховну Раду захистити українських працівників і відкликати законопроєкт, що передбачає зміни в законі про профспілки.

«Український парламент розглядає законопроєкт № 2681 про внесення змін до закону про профспілки, прийняття якого призведе до суттєвого та необґрунтованого обмеження свободи об’єднань. Положення цього законопроекту також порушують міжнародні зобов'язання України дотримуватися стандартів праці", - наголошується у зверненні організації HRW до українських депутатів. А також міститься наполегливе прохання відкликати цей законопроект і гарантувати, що будь-які подальші заходи щодо профспілок не лише зважатимуть на національні та міжнародні стандарти в галузі охорони праці й захисту прав людини, але й сприятимуть цілковитому дотриманню Україною цих стандартів», – йдеться на сайті правозахисників.

Директор Human Rights Watch із питань Європи та Центральної Азії Г’ю Вільямсон заявив, що положення законопроєкту 2681 порушують право працівників на організацію та послаблюють повноваження профспілок.

Детальніше

Прес-центр ФПУ

Джерело:

https://www.radiosvoboda.org