756056206340616

 

У Верховній Раді України 19 квітня 2021 року зареєстровано розроблений ФПУ законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання прав профспілок)” реєстр. № 5402, внесений представником ФПУ у Верховній Раді України, народним депутатом України Вадимом Івченком.

За інформацією Департаменту правового захисту апарату ФПУ, законопроект розроблено з метою приведення положень законодавства у відповідність до Конвенції Міжнародної організації праці № 87 про свободу асоціації та захист права на організацію в частині дотримання прав профспілок та усунення колізії між різними правовими нормами, що існують в законодавстві в частині подання профспілковими організаціями фінансової звітності до органів статистики та фіскальної служби.

Законопроектом передбачається внесення змін до законів України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність" та "Про державну статистику" в частині виключення профспілок, їх організацій та об'єднань профспілок з кола суб'єктів, які зобов'язані подавати до органів статистики фінансову звітність та бути респондентами цих органів.

Федерація профспілок України