DSC 0130

Сьогодні, 26 січня, в центрі Харкова, на майдані Конституції Об'єднання профспілок Харківської області організувало та провело флешмоб під назвою «НІ – ПЕРЕШКОДЖАННЮ ЗАКОННІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛОК!», до якого приєдналися профспілкові активісти членських організацій ОПХО.

Голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко, звертаючись до присутніх, наголосив, що влада не припиняє спроб наступити на законні права профспілок всілякими засобами, намагаючись звузити, а то й позбавити їх законних прав. Тепер вона простягнула свою руку до профспілкового майна.

DSC 0163

Профспілки вимагають від влади припинити порушення Конституції, тиск на профспілки і громадські організації, а від Кабінету Міністрів – негайно відкликати законопроєкти 6420 та 6421. Заявляємо - власність профспілок є недоторканною і охороняється законом. Майно профспілок не підлягає націоналізації, реквізиції та конфіскації.

У цей день проводилося соціальне опитування громадян з метою оцінювання їхньої думки про рівень забезпечення соціально-економічних умов, рівня заробітної плати тощо.

DSC 0215

Учасники акції скандували гасла «Руки геть від профспілок!», «Антиконституційним законопроєктам 6420 та 6421 – НІ!», «Ні – знищенню профспілок!», «Проофспілки на захисті прав працівників!» тощо

Містянам також роздавали тематичні листівки та проводили консультації щодо діяльності профспілок.

Голова ОПХО Сергій Тесленко запустив челендж «Зупинимо знищення профспілок разом» та передав його Голові Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок Віталію Дубілю.

DSC 0136

DSC 0201