275839218 5439637169414358 5116159641323296686 n

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий: "За період з 28 лютого по 12 березня санаторно - курортна система ФПУ прийняла 49 тис 700 біженців. Станом на 12.03 перебуває 4700 . Проте це різні категорії поселенців: справжні біженці з регіонів де неможливе наразі перебування або з евакуюваваних підприємств, працівники банківських і приватних , в т.ч.іноземних компаній, які забронювали і оплатили проживання; приватні особи , їх сім’ї , у яких здебільше завершилися кошти на проживання ; цільові соціальні групи ( діти- сироти , вагітні жінки тощо) , які поселено за зверненнями військово-цивільних адміністрацій і за яких держава оплачує. Уточнюємо також щодо профспілковців для залучення їх до переробки гуманітарної допомоги та виконання завдань у Штабі.
За підсумками наради вирішили:
Підготувати Звернення до Міністра соцполітики щодо координації і взаємодії з розміщення цільових груп біженців в профспілкових санаторіях і туристичних об’єктах та надання їм фінансової і гуманітарної допомоги. Для оперативного вирішення питань нам треба делегувати до гуманітарного штабу Мінсоцу представника ФПУ.
Підготувати лист Укрнафті щодо пріоритетного пільгового забезпечення паливно- мастильними матеріалами санаторіїв.
Потрібно розробити Рекомендації для керівників санаторіїв щодо операційної , фінансової роботи ,звітності по гуманітарній допомозі та взаємодії з місцевими органами влади з розміщення біженців.
Плануємо наступного тиждня провести нараду з керівниками санаторно курортних і туристичних закладів, які приймають біженців у Львівській області".

Пресцентр Федерації профспілок України