311438304 3815040828771243 8540066813657395702 n

12 жовтня 2022 року у Навчально-методичному центрі Об'єднання профспілок Львівщини у готелі "Гетьман" (м.Львів) відбулася зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з представниками Об'єднання профспілок Львівщини з і Регіональним програмним директором Центру солідарності АФП-КВП у Європі та Центральній Азії Руді Портером, який відвідує Україну з візитом.

У ході перемовин йшлося про те, як спільно протистояти викликам російської агресії проти України, яку допомогу можуть надати профспілки працівникам в умовах воєнного стану, а також як допомогти ВПО і біженцям, які знаходяться за межами нашої країни.

"Ми позитивно оцінюємо вклад американських профспілок в цю справу. Дуже ефективна є співпраця з благодійною організацією "Corus International", з якою ФПУ укала угоду про надання гуманітарної допомоги для ВПО, які мешкають у профспілкових санаторіях. Сума загальної підтримки - 100 млн грн. 918 людей знаходяться на повному профспілковому утриманні в санаторіях (житло і харчування).

311470253 3815040832104576 2711642279410128755 n

Говорили про те, як діють профспілки в Україні і США.

- Маємо спільне бачення активації роботи профспілок щодо органайзингу, підвищенню рівня зарплати, соціальній захищеності. Законодавство України має відповідати міжнародним нормам і стандартам, які задекларовані МОП. Наша євроінтеграція зобов'язує уряд максимально докладати зусиль, щоб нормативно-правові акти відповідали критеріям ЄС" – зазначив Григорій Осовий.

Зі свого боку пан Руді запевнив у підтримці України з боку США. Він розповів, як американські профспілки допомагають нашій державі.

311627568 3815040822104577 8311518200723917474 n

"Я приїхав, щоб висловити солідарність вам. Ми стоїмо з вами у цій жахливій війні. Голова ФПУ був у США і виступив перед членами Конгресу, на якому були присутні 2 тис. делегатів. Він розповів про стан справ в Україні. Профспілка США постійно говорить уряду посилити допомогу вашій державі. Ми також підтримуємо вас фінансово і продовжуємо працювати, щоб профспілки в Україні ставали сильнішими. Ми також стежимо за ситуацією між профспілками і урядом України. Справжній стан щодо цього я особисто розповів представникам адміністрації Байдена. Не може бути демократичної держави без профспілкового руху!", -  заявив Руді Портер у ході зустрічі.

311183910 3815040978771228 7038723041712772562 n

Голова ОПЛ Роман Дацько розповів американському колезі про результати діяльність профспілок у воєнний період. У зустрічі взяли участь голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський, голова Федерації профспілок Волинської області Іванна Дубинка-Філозоф, голова Тернопільської облради профспілок Андрій Присяжний та ін.

Об'єднання профспілок Львівщини