327291553 957730672276624 1160746265796200288 n

ВІЙНА. Вимовляєш це слово і бачиш, як у наших людей зразу зникає усмішка з обличчя, на чоло лягають глибокі зморшки і в очах з’являється невимовний сум. Війна нікого не залишила байдужим. Ми об`єдналися, згуртувалися, готові всім пожертвувати заради перемоги. Не стоять осторонь і профспілкові організації з  різних країн. Профспілки з усього світу, люди доброї волі активно збирають медикаменти, їжу, засоби гігієни,обігрівачі і генератори. Ми вже отримали гуманітарну допомогу, яка надійшла від профспілкових колег Польщі, Словаччини, Швейцарії, Іспанії, Латвії, Литви, Данії, США. Цими вихідними надійшла допомога і від профспілкових об'єднань Франції - CFDT, CGT , Syndicat CFTC , Cfe-Cgc, UNSA та Solidarite, які об’єдналися, акумулювали кошти, закупили пральні машини обігрівачі, чайники та інше, і привезли двома фурами до польського міста Наріль, що неподалік українського кордону. ФПУ, КВПУ забезпечили логістику надходження вантажу з Польщі до України.

Цей достатньо складний процес забезпечували Василь Андреєв, заступник голови ФПУ, голова Профспілки будівельників України і голова Об’єднання профспілок Львівщини Роман Дацько.

P1010246

- Те, що роблять профспілки – це гуманітарна місія, - говорить Голова ФПУ Григорій Осовий, Вона надаватиметься, насамперед, тим, хто вимушено виїхав із районів, де відбуваються бомбардування російськими загарбниками, знищення цивільної інфраструктури, тим хто зараз проживає у профспілкових санаторіях. Дуже важливо, щоб люди, які потребують допомоги й опіки, відчули на собі турботу від профспілок.

Члени української команди, які опікувалися гуманітарним вантажем щиро подякували за розуміння й підтримку французьким профспілкам, а особливо Пєру Кутазу, керівнику міжнародного відділу CGT, керівнику групи. Окрема подяка бурмістеру гміни Наріль пану Григорію Домініку та його заступнику Аркадіушу Мрочеку, Всепольському об’єднанню профспілок OPZZ в особі очільника П. Островського та керівниці міжнародного відділу Магдалені Хойновській.

зустріч у мерії міста Нароль

Українські профлідери висловили подяку польському народу як і всій громаді м.Наріль за гостинність, розуміння й підтримку, за організацію зустрічі з волонтерами та зазначили: «Ми завжди пам’ятатимемо про ваші милосердні серця у такий важкий час для українського народу. Профспілки і надалі продовжують опікуватися як тими, хто забезпечує тил нашим військовим, так і тими, хто стали біженцями. Така наша на сьогодні робота і ми цим займаємось і будемо займатися до ПЕРЕМОГИ. У нас мужні захисники, у нас безстрашні волонтери, у нас віра у Бога. Нам в цьому допомагають наші закордонні профспілкові друзі і партнери. Війна нас згуртувала. Війна нас загартувала. ДЯКУЄМО!!! Dziękuję bardzo! Merci mes amis!»

P1010248

P1010285

Ігор Маршалок,

Об’єднання профспілок Львівщини