z1561038316a275i 

На звернення СПО об’єднань профспілок до Президента України Володимира Зеленського з ініціативою проведення зустрічі для обговорення питань, які турбують людей праці і профспілки, Офіс Президента України листом повідомив наступне:

«Частиною другою статті 19 Конституції України встановлено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

За Конституцією України, Законом України «Про Кабінет Міністрів України» Уряд України забезпечує проведення бюджетної, фінансової, цінової, інвестиційної, податкової, структурно-галузевої політики, політики у сферах праці та зайнятості населення, соціального захисту, охорони здоров’я (стаття 116 Основного Закону України, стаття 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України»).

Кабінет Міністрів України виступає стороною соціального діалогу на національному рівні, сприяє його розвитку, відповідно до закону проводить консультації з іншими сторонами соціального діалогу щодо проектів законів, інших нормативно-правових актів з питань формування і реалізації державної соціальної та економічної політики, регулювання трудових, соціальних та економічних відносин (стаття 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України»).

Ураховуючи викладене, Кабінету Міністрів України запропоновано опрацювати звернення профспілок та поінформувати про результати проведеної роботи.

Заступник керівника Офісу Президента України Ю.Соколовська».

Нагадуємо, що 7 березня 2023 р. Голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні Григорій Осовий за дорученням СПО об’єднань профспілок звернувся до Глави держави з ініціативою про проведення зустрічі з профспілками для обговорення чутливих питань в умовах воєнного стану, які турбують людей праці і профспілки.

 

Лист СПО об’єднань профспілок додається

 

Пресцентр ФПУ