0 02 05 e8a1195fb88b1681ef9a195c389180f8c700a1376201d17d06abdadd63bfa3ce ab37f5571b05e26e

За ініціативою Запорізької обласної ради професійних спілок, згідно із  планом її роботи, на базі Організації „Профспілкові курси Запорізької облпрофради”, за участю фахівців Південно-Східного міжрегіонального управління  Державної служби з питань праці,  розпочато проведення навчання з питань охорони праці представників, громадських інспекторів профспілкових організацій, відповідно до Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та Переліку робіт підвищеної небезпеки”.

У першому етапі навчання, що відбулося 18 – 19 квітня поточного року, пройшли навчання та склали іспит на знання законодавчих і нормативно-правових актів з питань охорони праці представники та громадські інспектори первинних профспілкових організацій закладів освіти та дитячих дошкільних закладів.

До проведення навчання були запрошені кращі фахівці з питань охорони праці:

ЗВЯГІН Сергій Михайлович, головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці;

ОЛІЙНИК Микола Захарович, начальник служби охорони праці Запорізького національного університету;

ЗІНЧЕНКО Олена Олександрівна, магістр медсестринства, старша медична сестра відділення реанімації Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні;

СКОРОХОДОВ Ігор Олегович, головний технічний інспектор праці Запорізької обласної організації Профспілки трудящих металургійної і гірничодобувної промисловості України,

які цікаво провели заняття із застосуванням наочних посібників та проведенням практичних тренінгів для слухачів.

Навчання профспілкового активу Запорізької області  з питань охорони праці триває, оскільки питання забезпечення безпечних умов праці в умовах ворожої агресії на території регіону є надзвичайно актуальним.

0 02 05 c52acacc4a511585b23a98efe32b151e2ace4dbaf9183639114a876ecd54a4d1 1a28c23109b72e4d

Запорізька обласна рада профспілок