IMG 7586

8 жовтня 2020р. Херсонська обласна міжгалузева рада профспілок за участі соціальних партнерів з нагоди  Всесвітнього дня дій за гідну працю провела круглий стіл з питань протидії незадекларованій праці під гаслом «Задекларована праця = гідна праця та пенсія».

В заході взяли участь:

·      голови обласних профспілкових організацій;

·      заступник начальника управління – начальник відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів управління з питань праці Головного управління Держпраці в Херсонській області  Олішевко Леся Миколаївна;

·  заступник директора об’єднання організацій роботодавців Херсонщини Пікуза Галія  Хамзівна.

Відкрив засідання учасників круглого столу  Добровольський Анатолій Миколайович, голова Херсонської обласної міжгалузевої ради профспілок.

В своєму виступі він наголосив, що гідна праця – це, перш за все, своєчасна виплата заробітної плати, створення нових високотехнологічних робочих місць, захист прав працівників,  укладення та виконання  колективних переговорів, але нажаль, через  поширення короновірусної хвороби загострились питання соціально-трудових відносин. Серед яких питання зайнятості населення, особливості дистанційної роботи , тому, дуже доцільним на засіданні круглого столу є обговорення можливостей реагування на факти недотримання соціально-економічних і трудових прав працівників під час карантину та про можливості, які надані законодавством щоб протидіяти цім фактам із залученням Головного управління Держпраці в Херсонській області та об’єднання організацій роботодавців Херсонщини.

Херсонська обласна міжгалузева рада профспілок