IMG 6692 1

15 квітня 2021 року у Києві між Профспілкою працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України і Будівельною палатою України укладено Декларацію про безпечні робочі місця.

Свої підписи під документом поставили голова Профспілки працівників будівництва та промисловості будівельних матеріалів України Василь Андреєв і Президент Будівельної палати України Петро Шилюк.

У тексті Декларації зазначено: "Разом ми заявляємо про нашу спільну позицію щодо політики безпечних робочих місць. Робота не повинна коштувати працівникам здоров'я або життя. Співпраця профспілок та роботодавців приведе до досягнення спільних цілей в охороні праці".

З повним текстом документу можна ознайомитись тут.

Нагадуємо, що профспілки закликали учасників Конференції МОП, що відбудеться у червні 2021 року, підвищити статус охорони праці до найвищого рівня міжнародних трудових стандартів, тим самим посиливши відповідальність урядів та роботодавців за порятунок життів на виробництві та сприяючи більшій кількості ратифікацій життєво важливих конвенцій з охорони праці.

 

Федерація профспілок України