Шулятева

22 квітня поточного року в ОПХО проведено постійно діючий семінар в режимі відеоконференції з метою інформування фахівців з питань охорони праці та профспілкових активістів підприємств, установ, організацій стосовно норм законів України з питань охорони праці та для подальшого вжиття їх на підприємствах. Семінар проходив напередодні Всесвітнього дня охорони праці, який відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006, щороку відзначається 28 квітня.

Цьогоріч цей день буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (БЗР).

Під час семінару розглянуті питання:

1. «Типові порушення з охорони праці під час проведення інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання у Харківській області».

2. Права профспілкової організації і її представників по здійсненню контролю за станом охорони праці на підприємстві.

В семінарі взяли участь фахівці Головного управління Держпраці у Харківській області. Так, начальник відділу Головного управління О.А. Ісаєв акцентував увагу присутніх щодо типових порушень з охорони праці під час інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання у Харківській області; проведенні навчання і перевірки знань з питань охорони праці та проведенні періодичних медичних оглядів працівників під час карантинних обмежень. Під час семінару фахівцями Головного управління Держпраці у Харківській області надано рекомендації щодо організації навчального процесу з питань охорони праці, впровадження в діяльність підприємств міжнародної системи ризикорієнтовного менеджменту працеохоронної діяльності, яка дозволяє ідентифікувати небезпеки та проводити оцінювання професійних ризиків, забезпечувати стабільність розвитку, підвищувати рівень безпеки, за рахунок здійснення всіх видів діяльності в контрольованих умовах.

Не обійшли найбільш актуальну тему сьогодення - приділення профілактики гострих професійних захворювань, у тому числі  запобігання інфікування працівників COVID-19 на підприємствах, установах та організаціях.

IMG 6784

Шулятєва І.Д., провідний інспектор з питань охорони праці та здоров’я   ОПХО, ще раз акцентувала увагу щодо прав профспілкових організацій і її представників по здійсненню контролю за станом охорони праці на підприємстві.

Організаторами семінару та посадовими особами Управління Держпраці у Харківській області наголошено на дотриманні вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки під час виконання професійних обов’язків для зниження виробничого травматизму.

У семінарі прийняли участь більш 200 осіб від 100 підприємств, установ, організацій, які підкреслили важливість такого заходу.

Об'єднання профспілок Харківської області