vsesvitniy den ohorony praci 0

                        

28 квітня 2021 року Україна разом з усім світом відзначає День охорони праці!

Створення здорових та безпечних умов праці – найважливіший базовий принцип, покладений в основу розвитку нашого суспільства.

Київські профспілки завжди приділяли увагу створенню належних та безпечних умов праці, стояли на захисті прав працівників.

Президія Київської міськпрофради 27 квітня схвалила Заяву про відзначення у 2021 році ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ В УКРАЇНІ.

 

ЗАЯВА

Президії Київської міськпрофради

про відзначення у 2021 році ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ В УКРАЇНІ,  який за рекомендацією Міжнародної організації праці проходить 

під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».

         Щорічно з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці в Україні 28 квітня відзначають День охорони праці.  

       Пандемія COVID-19 обумовила вибір Всесвітнього дня охорони праці у 2021 році.   У цьому році  тема  Всесвітнього Дня охорони праці присвячена боротьбі з коронавірусною інфекцією COVID-19, стратегіям зміцнення національних систем безпеки та здоров’я на роботі (далі - БЗР), спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.  

        У 2021 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений залученню потенціалу елементів системи БЗР, визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№ 187). За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз Дня охорони праці у 2021 році «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – ІНВЕСТУЙМО ЗАРАЗ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЗР».

        Закликаємо всіх долучитися до відзначення Дня охорони праці в Україні, забезпечити широку інформаційну кампанію, що сприятиме безпеці та здоров'ю на роботі працівників, та активну участь Вашої профспілки, профоб’єднання, кожної первинної профспілкової організації у цій важливій справі.

Федерація профспілок України