67677566455453

          Більше 300 трудящих Нікопольського заводу феросплавів – членів Профспілки металургів і гірників України поповнили ряди Збройних Сил України, Нацгвардії та тероборони, щоб зі зброєю в руках захищати рідну землю. А ті їхні колеги, які залишились на робочих місцях, працюють самовіддано й за своїх товаришів.

          Підприємство забезпечує виконання планових завдань, і за місяць війни перерахувало до бюджетів всіх рівнів близько 400 млн. грн. Велику допомогу надає воно й нашим воїнам, силам тероборони.

          Профорганізація НЗФ, за словами її голови Володимира Романенка, вже перерахувала у Фонд «Повернись живим» більше 200 тис. грн. Охоплені її увагою й сім’ї воїнів-заводчан, які забезпечуються всім необхідним. Крім того, профком надав фінансову допомогу профспілковому санаторію  «Курорт Орлівщина» на облаштування біженців та переміщених осіб. Враховуючи потреби армії, металурги також організували на підприємстві пошиття військової форми та виготовлення бронежилетів.

          Особливе навантаження випало сьогодні  й на плечі наших медиків. Вдень і вночі самовіддано рятують життя поранених, як зазначила голова Дніпропетровського міськкому профспілки працівників охорони здоров’я Галина Захарченко, колективи лікарень №№ 4, 6, 16, ОКЛ ім. Мечникова та інших закладів. Активно співпрацюють з волонтерами і надають допомогу їхні профорганізації. Крім того, міськком профспілки перерахував чималі кошти у Фонд оборони, а особисто його голова лікар Г.Захарченко у вільний від основної роботи час надає психологічну підтримку нашим пораненим бійцям у лікарні ім. Мечникова та госпіталі інвалідів війни, а також біженцям у волонтерському центрі на міському залізничному вокзалі.

          Активно долучилось до спільних заходів облпрофоб’єднання для боротьби з ворогом і Дніпропетровська облпрофорганізація всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування і послуг (голова – Інна Прохоренкова). Обком профспілки та її Криворізька, Кам'янська та Нікопольска міські організації перерахували значні кошти у Фонд оборони. Займаються вони й формуванням  продовольчих наборів, приготуванням їжі для бійців тероборони та вимушених переселенців. У Кам'янському центрі підготовки і перепідготовки робітничих кадрів розміщено 150 біженців, які забезпечуються  всім необхідним, а Криворізьким навчально-виробничим центром організовано пошив виробів для потреб армії.

Первинна профспілкова організація комунального закладу «Центр надання соціальних послуг  Губиниської селищної ради», - розповіла голова облпрофорганізації працівників соціальної сфери України Ніна Лазарєва, -  надає посильну допомогу територіальній обороні м. Новомосковськ та  Губиниській громаді. Нею вже зібрані кошти на закупівлю продуктів харчування та медикаментів. Також працівники цього закладу беруть участь у плетінні маскувальних сіток та костюмів, організації і приготуванні харчування тероборонівцям. А учасники клубів ветеранів ріжуть стрічки з тканини для маскувальних сіток і костюмів, а також збирають речі для переселенців та передають їх волонтерам.

На підтримку української армії Дніпропетровська обласна організація профспілки працівників Пенсійного фонду України (голова – Ольга Любавіна) перерахувала понад 150 тис. грн. благодійної допомоги. Окрім цього, вона бере участь у волонтерському русі, опікується проблемами колег-фахівців Фонду та їхніх сімей, які вимушено виїхали з Луганської області.

                                                             Дніпропетровський прес-центр

                                                             облпрофоб’єднання