P1190861

           Проблеми зайнятості та соціального захисту вимушених переселенців Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий разом з головою Закарпатської облпрофради Іваном Зелінським детально обговорили на зустрічі з директором Закарпатського обласного центру зайнятості Юрієм Фущичем.

     Григорій Осовий інформував, що з початку військових дій санаторії ПРаТ "Укрпрофоздоровниця", в тому числі в Закарпатті, вже прийняли десятки тисяч вимушених переселенців з "гарячих" точок нашої країни. Тому важливе завдання органів служби зайнятості і профспілок - надати людям допомогу в пошуках роботи та їх працевлаштуванні.

          Юрій Фущич зупинився на програмах  обласної служби зайнятості в напрямку підтримки  тимчасово переміщених осіб, які шукають роботу, та роботодавців, а також при організації громадських робіт. Саме сприяння працевлаштуванню вимушених переселенців на вільні робочі місця, а також забезпечення їх іншою роботою в період воєнного стану є одним з пріоритетних в діяльності служби зайнятості.

          Спільний інтерес викликало обговорення питання щодо співпраці об'єднаних територіальних громад та профспілкових оздоровниць, які знаходяться на території цих громад і приймають вимушених переселенців, та можливостей обласної служби зайнятості. Внесено пропозицію спільно розглянути його за участі усіх трьох сторін і запропонувати шляхи конкретних дій.

            Голова ФПУ Григорій Осовий запропонував розмістити в кожному профспілковому санаторії Закарпаття інформацію служби зайнятості про існуючі вільні робочі місця на підприємствах та в організаціях, запропоновану роботодавцями заробітну плату, перспективи працевлаштування тощо. Цю пропозицію директор Закарпатського  обласного центру зайнятості Юрій Фущич підтримав.

          На фото: - розмову про проблеми зайнятості ведуть (справа наліво): директор обласного центру зайнятості Юрій Фущич, голова ФПУ Григорій Осовий, голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський;

          - під час зустрічі.

 P1190864

Фото автора.

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради