P1190836

Останніми днями у м.Мукачево на Закарпатті профспілки отримують гуманітарну допомогу від своїх побратимів із-за кордону та передають її тим, хто цього найбільше потребує.

Рятуючись від загрози смерті та наслідків рашистської навали тисячі наших громадян прибули до Закарпаття. Їх приймають санаторно-курортні заклади профспілок, а саме – ПрАТ «Укрпрофоздоровниці». Біженці розміщуються у санаторіях, туристичних закладах, профспілкових навчально-методичних центрах. Для забезпечення людей усім необхідним ФПУ організувала доставку в Україну гуманітарних вантажів від зарубіжних профспілок.

На замовлення ФПУ і профспілкового гуманітарного штабу ФПУ вже вдруге прийшла допомога від австрійських профспілок. Це і продукти харчування, розкладачки, ковдри, ліки.

P1190850

- Те, що роблять профспілки – це гуманітарна місія, - говорить Голова ФПУ Григорій Осовий, який очолює гуманітарний штаб профспілок. - Вона надається, насамперед, тим, хто вимушено виїхали з районів, де відбуваються бомбардування російськими загарбниками, знищення цивільної інфраструктури, масові вбивства.

- Прийнято рішення, що у наших санаторно-курортних закладах ми надаємо безоплатно послуги щодо перебування, харчування тимчасово переміщеним особам з так званих соціально вразливих категорій, інвалідам та тим, хто мають особливі потреби. Для інших - можливість отримання здешевлених послуг за харчування і проживання. Люди з вдячністю сприймають таку допомогу профспілок. - Основним для нас, як і у мирний час є професійна діяльність. Кожен має працювати на своєму робочому місці: медики, працівники ЖКГ, енергетики. Це корисна і необхідна на сьогодні робота і ми опікуємося як тими, хто забезпечує тил нашим військовим, так і тими, хто стали біженцями. Така наша на сьогодні робота і ми цим займаємось і нам в цьому допомагають наші закордонні партнери. Війна нас згуртувала, - зазначив Г.Осовий.

P1190843

Цього тижня допомога очікується від польських, італійських, іспанських профспілок тощо. Гуманітарний штаб ФПУ координує роботу з отримання вантажів, їх перезавантаження, доставки та цільового розподілу отриманої допомоги.

P1190868

Пресцентр Федерації профспілок України