Gvq2MyHFaSo

Військова агресія завдає значної шкоди економіці України. Тому сьогодні є дуже важливим відновлення роботи на тих підприємствах, де є така можливість. На цьому, зокрема, наголосив днями голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Акцентується зараз увага в регіоні й на необхідності початку посівної кампанії, підтримки фермерів.

У цьому ж напрямі працюють й профспілки області. Сьогодні, як розповів голова обласної ради Профспілки металургів і гірників Андрій Чайка, на повну потужність працює меткомбінат «Каметсталь» (м. Кам'янське), який не тільки дає потрібний країні метал, але й забезпечує необхідним військові частини та підрозділи тероборони. Активну участь бере в цій важливій роботі й профспілкова організація підприємства.

Забезпечують виконання планових завдань також Марганецький та Покровський гірничозбагачувальні комбінати, Нікопольский завод феросплавів. Відновило роботу нікопольське підприємство   «Сентравіс Продакшн Юкрейн». Обласна рада профспілки подякувала керівникам та профкомам  цих підприємств за самовіддану працю задля нашої перемоги, активне вирішення соціальних питань.

Стабільно працюють зараз в області й підприємства харчової та переробної промисловості. Незважаючи на безліч проблем (розрив  через бойові дії господарчих зав’язків, логістики та ін.), зазначила голова обкому харчової промисловості профспілок працівників АПК Світлана Тіницька, забезпечується безперебійний випуск соціально значущої продукції (хліб, м'ясо, молоко). Ведеться також активна волонтерська робота. Обком профспілки допомагає продуктами  400 переселенцям.

Чимале навантаження випадає зараз й на працівників державних установ області. Галузевий обком профспілки (голова – Зінаїда Бедринець) постійно координує роботу профорганізацій з надання фінансової допомоги армії, волонтерської  діяльності, допомоги біженцям та тимчасово переміщеним громадянам. Днями за сприяння обкому вдалося вирішити питання (а це була ще та проблема!), з перерахуванням у створений облпрофоб’єднанням фонд допомоги переселенцям 45 тис. грн. власних коштів від патріотки, нашої землячки Ганни Каражової, яка проживає зараз у Китаї.

«… Сьогодні лозунг другої світової війни «Все для фронту, все для перемоги!» - зазначає голова Дніпропетровського облпрофоб’єднання  Віталій Дубіль, - знов став для усіх дуже актуальним. Всі наші галузеві профорганізації включились у цю важливу роботу. Спільно надаємо фінансову допомогу нашій армії та територіальній обороні (днями перерахували до раніше надісланих  більше ніж 337 тисяч ще 100 тисяч грн.). Крім того, виділяються кошти на розміщення значної кількості біженців, які знаходять прихисток у наших готелі Навчального центру та санаторії «Курорт Орлівщина».

Крім того, продовжуємо координувати спільно з Міжнародною гуманітарною організацією «Допомога лікарням України» (м. Вашингтон, США), надходження з США чергової партії медичного обладнання для наших закладів охорони здоров’я, де лікуються поранені воїни.

Покладаємо чималі  сподівання, - сказав він, - й на нашу спільну з Дніпропетровською Федерацією організацій роботодавців (голова – Віктор Сергєєв) співпрацю з об’єднанням  роботодавців Німеччини – NORDMETALL. У перші ж дні війни проти України воно спільно з Федеральним об’єднанням німецьких організацій роботодавців  ВDА та німецькою Федерацією профспілок DGВ (найбільшим профоб’єднанням країни, до якого входять 6,6 млн. членів 8 галузевих профцентрів) виступило із  засудженням цієї агресії, підтримкою санкцій проти РФ та заявило про готовність прийняти і надати гуманітарну допомогу українським біженцям. Важливим у цьому плані є й те, що німцями було також ініційовано підписання Угоди про співпрацю на регіональному рівні між Дніпропетровською областю та німецькою землею  Мекленбург – Передня Померанія. Над її укладенням облпрофоб’єднання взаємодіє зараз з владою області та Федерацією організацій роботодавців. Працюємо разом на перемогу!..».

                                         Прес-центр Дніпропетровського

облпрофоб’єднання