276175247 5103576603044289 656950992647224955 n
Київська обласна рада профспілок звертається до Міжнародного Комітету Червоного Хреста із закликом терміново почати дії, необхідні для організації гуманітарних коридорів з метою безпечної евакуації цивільного населення!
Україна гідно стримує навалу російських військ, проте створення нейтральної зони для безпечної евакуації цивільного населення із заблокованих населених пунктів залишається одним з ключових питань для безпеки мільйонів українців від щоденних людських жертв.
Російська Федерація щодня продовжує вчиняти нелюдські злочини проти населення України – низка великих міст України зазнала ракетних ударів, деякі населенні пункти опинились в оточенні агресора, через що у мирного населення відсутній доступ до питної води, їжі, медикаментів, світла, опалення.
Знищені пологові будинки, дитячі садочки, школи. Близько півтора мільйона дітей перебуває на територіях, що потерпають від обстрілів та перебувають в облозі, серед них є діти-сироти та діти з інвалідністю, які потребують негайної допомоги.
Крім того, через безперервність масованих збройних атак цивільне населення позбавлене можливості виїхати із заблокованих населених пунктів, у тому числі і для отримання необхідної допомоги.
На сьогодні у повній або частковій блокаді ворога, а також у стані гуманітарної катастрофи або на її межі перебувають щонайменше 38 населених пунктів Донецької, Запорізької, Київської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Чернігівської областей.
Знищення критичної інфраструктури несе реальну загрозу екологічної та техногенної катастрофи континентального масштабу.
Закликаємо Міжнародний Комітет Червоного Хреста надати сприяння та допомогу у створенні нейтральної зони для безпечної евакуації цивільного населення із заблокованих населених пунктів у відповідності до міжнародних гуманітарних процедур.