ÐнÐмок ÑкÑÐнР2022 03 25 в 10.45.14

25 березня 2022 року відбулась нарада українських профспілкових об'єднань ФПУ та КВУ, членських організацій Міжнародної конфедерації профспілок, за широкої участі представницьких профспілок Франції.

У своїх виступах представники профспілок Франції попросили своїх українських колег поінформувати їх про розвиток ситуації в Україні під час цієї несправедливої та кривавої війни та розповісти, в якому становищі  опинились працівники та члени їх сімей з кінця лютого 2022 року.

Голова ФПУ Г.Осовий у своєму емоційному виступі окреслив катастрофічну ситуацію з порушенням прав людини, і перш за все - права на життя - в регіонах, де проходять бойові дії, в яких російська окупаційна армія піддає обстрілам житлові квартали, об'єкти цивільної інфраструктури та інші факти злочинів проти людяності російських солдат та найманців в Україні.

Він висловив повну підтримку народу України та її Уряду у справі мобілізації на боротьбу з загарбниками та розповів про зусилля профспілок в цей драматичний час. Більше 100 тисяч людей прийняли профспілкові оздоровниці і турготелі за перший місяць війни, допомагаючи знайти прихисток тим громадянам України, хто втратив від час війни все, що мав. Мільйони гривень пожертвувані профспілками на потреби допомоги цивільному населенню, підтримки мобілізованих членів профспілок, армії та Національної гвардії. Наводяться мости гуманітарної допомоги  від європейських профспілок українським громадянам: предмети побуту і гігієни, ліки, одяг, захисні засоби для українських  воїнів, продукти харчування - тонни грузів організовані профспілковим гуманітарним Штабом з першого тижня війни.

ÐнÐмок ÑкÑÐнР2022 03 25 в 11.03.30

На зустрічі виступили Голова Профспілки будівельників - Заступник Голови ФПУ В.Андреєв, заступниця Голови КВПУ Н.Левицька, про ситуацію з робочими місцями для членів профспілок у військовий час,  цілеспрямоване знищення української економіки російськими військами,  гуманітарні зусилля профспілок.

Учасниками наради висловлені заклики допрофспілок Франції  надати допомогу українським громадянам, а також політичного тиску на свої уряди щодо закриття українського неба для повітряних атак на мирні українські міста, які наносять непоправної шкоди тисячами балістичних та крилатих ракет, від систем залпового реактивного вогню, танкових та артилерійськихударів російськихзагарбників.

P.S. За підсумками проведеної наради на ім’я голови ФПУ Григорія Осового надійшов електронний лист, в якому учасники наради подякували лідеру українських профспілок і його колегам за прямі і змістовні відповіді на запитання поставлені під час наради представниками профспілок Франції. Зазначивши, що ця зустріч була вкрай необхідна для них для більш глибокого розуміння  ситуації, в якій опинився український народ у воєнний час та дії профспілок спрямовані на допомогу людям, які потрапили у біду.

Ми захоплюємося вашою витримкою і енергією. Віримо у справедливість. А тому віримо, що ваша країна себе захистить, - наголошується у посланні.

ÐнÐмок ÑкÑÐнР2022 03 25 в 10.42.29

 

Пресцентр ФПУ