хаб1

З урахуванням географічного розташування Закарпаття, на території якого проходить державний кордон України з 4 країнами Європи, з ініціативи обласної влади на базі підприємства "Єврокар" розпочав роботу хаб гуманітарної допомоги, куди надходять гуманітарні вантажі для України з країн Євросоюзу.

     Такі вантажі вже надійшли з Німеччини, Швейцарії, Італії, Хорватії, Чехії, Угорщини, Словаччини та інших країн.

     З початку березня завдяки спільній роботі логістичного центру при Закарпатській обласній військовій адміністрації та хабу гуманітарної допомоги вже відправлено понад 100 вагонів вантажу в регіони, де проходять активні бойові дії. В цьому вантажі понад 6 тисяч тонн найнеобхіднішого для Збройних Сил України та постраждалого від ворожої агресії цивільного населення. Це, зокрема, ліки, продукти харчування, в тому числі дитяче, бутильована вода, термобілизна, одяг, матраци, каремати, гігієнічні засоби та підгузки тощо.

     "Дякую нашій команді, волонтерам, закордонним партнерам, багатомільйонній українській діаспорі та усім небайдужим за підтримку", - наголосив голова Закарпатської ОДА  Віктор Микита.

     Надійшли з Європи перші гуманітарні вантажі і на адресу профспілок України, до керівників профцентрів яких за допомогою звернувся Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий. Зокрема, двічі гуманітарну допомогу вже отримано від Австрійської Конфедерації профспілок (Президент Вольфганг Катціан).

На фото:  відправляється гуманітарний вантаж

 хаб

 

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради