277769862 689121479187599 8758817373891158502 n
Профспілковий санаторій «Горинь» з перших днів війни приймає наших громадян евакуйованих із зони бойових дій. У закладі вони знайшли тимчасовий прихисток, тут їх безкоштовно кормлять, надають гуманітарну допомогу одягом, продуктами харчування, ліками тощо. Отримують вони тут і найголовніше – безпечне місце перебування, подалі від жахіть війни.
?Сьогодні у санаторії проживають 92 людини та 26 дітей віком від чотирьох місяців і до 17 років. З кожним днем їх кількість збільшується. І, зважаючи на це, заклад підготував ще 150 місць для поселення тимчасово переміщених осіб.
Як живуть переселенці у Профспілковому санаторії «Горинь», які у них потреби, чи тепло їм, чи смачно годують, чого не вистачає у їх щоденному побуті запитували представники Гуманітарного штабу ФПО, який, на час війни, проводить роботу щодо евакуйованих сімей із зони бойових дій, під час відвідин закладу, у понеділок, 4 квітня у селищі Степань.
?За словами Лариси Шишковської, головного лікаря «Горині», штабом постійно моніторяться потреби, які виникають у ході роботи. Організовується доставка речей першої необхідності, гігієнічних засобів тощо..
- На даний час заклад забезпечений усім необхідним, адже профспілчанами Рівненщини на ці потреби була перерахована значна допомога.
Проводиться в оздоровниці і робота з медичного психрозвантаження. До роботи залучали психологів з Всеукраїнського волонтерського руху «Співдія».
Щоб відволікти дітей і їх батьків від важких спогадів та думок про майбутнє, запрошували артистів з Рівненського лялькового театру, які ставили нам спектакль. Намагаємось щовечора організовувати тематичні сюрпризи, співаємо разом патріотичні пісні. Скажімо, на минулому тижні, зачитували нашим діткам листи від дітей з Великобританії та передавали від них невеличкі подарунки.
Гості з Рівного теж завітали не з порожніми руками. Солодкі та корисні подарунки отримав кожен маленький та юний мешканець санаторію. Подякувавши, діти разом заспівали Гімн України.
?Нагадуємо, Профспілковий санаторій «Горинь», який знаходиться у селищі Степань, що на Рівненщині, може надати тимчасовий прихисток евакуйованим із зони бойових дій.
За довідковою інформацією звертайтеся у санаторій «Горинь»: Україна, Рівненська область, смт Степань.

277750394 689121249187622 5493407909075391667 n

ШИШКОВСКА Лариса Миколаївна,