12ca23d2 be8df348a4aac04bffe9352667fe1fdd

Енергетичне співтовариство ухвалило рішення щодо створення Фонду енергетичної підтримки України для протидії наслідкам російського вторгнення, - повідомляє Урядовий портал.

Передбачається, що донорами Фонду стануть переважно держави-члени ЄС, а також міжнародні компанії і корпорації. Консолідовані кошти будуть спрямовані на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України, розпочатих російською військовою агресією.

Передбачається, що Міністерство енергетики України буде координувати запити українських компаній на проведення відповідних відновлюваних робіт. Водночас процедуру обрання постачальників будуть реалізовувати міжнародні закупівельні агентства із досвідом у галузі енергетики. Перевагу у закупівлях надаватимуть українським виробникам, які запропонують найвигідніше співвідношення ціни та якості, а також зможуть виконати замовлення за мінімальні строки.

Я дуже дякую нашим партнерам з Енергетичного співтовариства за чітку позицію у підтримці України і створення такого Фонду. Мільйони українців вже відчули наскільки жорстокі наші вороги – росіяни вбивають жінок та дітей, нищать інфраструктурні об’єкти, залишають людей без світла та тепла. Але за сприяння наших друзів ми відновимо ці руйнування, відбудуємо країну, яка буде ще міцнішою і ще надійнішою енергетично”, - наголосив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/energetichne-spivtovaristvo-stvorilo-fond-dlya-vidnovlennya-v-ukrayini-zrujnovanoyi-vijnoyu-energetichnoyi-infrastrukturi