277763908 8979798868

Голова Федерації профспілок Григорій Осовий разом з працівниками Закарпатського центру зайнятості та обласного управління Держпраці 7 квітня провів консультативну робочу зустріч з тимчасово переміщеними особами, які знаходяться в профспілкових санаторіях «Сонячне Закарпаття», «Поляна».

Він поінформував людей про  роботу профспілок у період воєнного стану, гуманітарну підтримку, про зміни у трудових відносинах, права  і гарантії  внутрішньо переміщених осіб. За відгуками людей, які понад місяць перебувають у санаторіях, така інформація стала для них актуальною і багато в чому практично корисною.

З метою оперативного поширення інформації керівників санаторіїв зобов’язали оформити публічні стенди та періодично оновлювати їх потрібною для тимчасово переміщених інформацією.

3 080422 4

Разом з тим незрозумілим і неприйнятним для людей стало рішення Полянської територіальної громади, яка ввела для тимчасово переміщених осіб  туристичний збір з кожного проживаючого  35 грн. 50 коп.!

З приводу чого Григорій Осовий різко висловився, пряма цитата: «Знайшли з кого брати побори!»  та зазначив, що такий підхід не має нічого спільного з наданням гуманітарної допомоги людям, які втратили житло, роботу  та особисте майно.

ФПУ буде робити все можливе, щоб скасувати таке рішення.

56 080422 1

56 080422 2