IMG 20211202 190422

На відновлення найважливіших об'єктів України потрібно не менше двох років, - міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Урядовець заявив, що в результаті широкомасштабного нападу росії на Україну пошкоджено, або знищено до 30% української інфраструктури. Збитки перевищують 100 мільярдів доларів, а на відновлення знадобиться не менше двох років.

"Практично всі компоненти нашої транспортної інфраструктури в тій чи іншій формі постраждали", — заявив міністр інфраструктури. Він заявив, що вторгнення росії торкнулося від 20% до 30% всієї інфраструктури з різним ступенем пошкодження і руйнування.

Кубраков також зазначив, що понад 300 мостів на національних дорогах були зруйновані або пошкоджені, більш як 8000 км доріг потребують ремонту, а десятки залізничних мостів були підірвані.

Міністр інфраструктури повідомив, що західні країни повинні підтримати відновлення України. Першим джерелом коштів можуть стати активи рф, які зараз заморожені практично у всіх великих країнах.

 

Джерело:

 

https://espreso.tv/znishcheno-30-infrastrukturi-zbitki-100-mlrd-kubrakov-prozpoviv-pro-naslidki-rosiyskikh-obstriliv-ukraini