1history
Голова ПМГУ Олександр Рябко у ході відеонаради 18 квітня поінформував фахівців апарату Центральної ради ПМГУ про підсумки роботі Місії американської благодійної організації Corus International та Гуманітарного штабу ФПУ.
Укладено договір, внаслідок якого 14 санаторіїв «Укрпрофоздоровниці» отримають допомогу в 1 мільйон доларів; обговорили можливість фінансової допомоги також для об’єктів «Укрпрофтуру», які приймають біженців з районів бойових дій. Перемовини ще будуть продовжуватися, є надія, що у Corus International розглянуть можливість надання другого траншу фінансової допомоги.
За період з 24 лютого санаторії прийняли понад 220 тисяч осіб. За добу в основному приймають по 5 тисяч осіб. Люди, які прибувають з районів бойових дій, мають можливість як фізично, так і морально відпочити від складного переїзду, отримати необхідні речі та продукти. Далі вони обирають місце для проживання і в більш спокійній обстановці облаштовують своє життя.
О.Рябко також розповів про зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Генеральним секретарем Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) Лукою Вісентіні, яка відбулась 13 квітня.
ЄКП головним чином спрямовує кошти на підтримку українських біженців у країнах-членах ЄС, 50% яких знаходиться в Польщі. Європейські профспілки докладають зусиль щоб забезпечити вільний доступ українців до ринку праці. За словами Луки Вісентіні, 100 тисяч українців з початку військових дій повернулися до України, щоб стати на її захист. Це призвело до дисбалансу робочої сили в ЄС.
Генеральний секретар ЄКП запитав, що, на думку української сторони, вони могли б зробити для біженців? Він також поінформував про політичні кроки, до яких вдається ЄКП, щоб підтримати Україну на шляху одержання статусу держави-кандидата в Європейський Союз.
На відеонараді з фахівцями ЦР ПМГУ також обговорювались питання, які будуть винесені на розгляд Президії ФПУ (засідання відбудеться 19 квітня).
Профспілка і Центральна рада ПМГУ завжди на зв’язку!
 
Джерело: