P1190892

Відбулося засідання гуманітарного штабу Закарпатської облпрофради (керівник штабу-голова облпрофради Іван Зелінський), на якому розглянуто питання «Про хід виконання постанови Президії облпрофради від 01.03.2022р. «Про проведення благодійної акції профспілок на підтримку Збройних Сил України».

          Як зазначалося, профспілковими організаціями різних галузей Закарпаття на допомогу Збройним Силам України спрямовано понад 4,6 млн. грн. Найбільший внесок у цю справу зробили обласні організації профспілок: працівників освіти і науки (голова Тетяна Повханич) - 2,7 млн. грн., охорони здоров’я (Володимир Турок) -1,2 млн. грн. та інші.

Профспілкові активісти беруть активну участь у волонтерській діяльності, підтримують зв’язок з органами місцевого самоврядування, долучаються до організації прийому та облаштування переселенців з різних регіонів України, які через бойові дії вимушені покидати свої домівки. Збирають і передають як військовим, так і переселенцям ліки, теплі речі, спальники, балаклави, освячені обереги, продукти харчування тощо.

P1190895

З метою громадського контролю за дотриманням трудових прав працівників  для допомоги профспілковому активу узагальнено та сформовано 3 брошурки:  «Трудові відносини в умовах воєнного стану», «Дії роботодавця у випадку призову працівника та добровільного вступу до формувань», «Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» з відповідними коментарями.

Підсумки обговорення підбив голова Закарпатської облпрофради Іван Зелінський.

На фото: засідання гуманітарного штабу проводить голова облпрофради Іван Зелінський;

-       під час засідання.

Фото автора

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради