Штаб 22.04

22 квітня 2022 року у режимі відеоконференції відбулось засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги.

Голова Штабу Григорій Осовий виступив з інформацією щодо надходження та використання коштів фінансової та гуманітарної допомоги, отриманих Федерацією профспілок України. Григорій Васильович окреслив роботу Штабу щодо надання профспілковими об'єктами тимчасового притулку для майже 250 тис. внутрішньо переміщених осіб та встановлення граничних цін на їх проживання та харчування в санаторно-курортних закладах, зокрема оплати за проживання у сумі 239 грн, а за триразове харчування - 340 грн.

Також визначено категорії осіб, яким надаються знижки, а саме:
КАТЕГОРІЯ 1 – сім’ї військовослужбовців – безкоштовно проживання та харчування;
КАТЕГОРІЯ 2 – вимушені переселенці, які втратили місця постійного проживання  (міста за переліком, затвердженим Кабінетом міністрів України) – проживання безкоштовно, харчування 340 грн/3-разове.
КАТЕГОРІЯ 3 -  застраховані особи та члени профспілок – знижка на проживання 50 %, харчування 340 грн/3-разове;
КАТЕГОРІЯ 4 – особи, які самостійно влаштовуються на проживання, або за яких сплачують відповідні юридичні особи або фізичні особи – суб’єкти господарювання – за звичайними цінами, встановленими в санаторно-курортних закладах.

Також розроблено проект заяви, яку слід використовувати підприємствам, системи ФПУ, які розміщають внутрішньо переміщених осіб на пільгових умовах. Штабом ФПУ з метою підтримки внутрішньо переміщених осіб ініційовано низку звернень до міжнародних організацій щодо надання гуманітарної та фінансової допомоги.
Так, протягом березня - квітня ц.р. за сприяння європейських колег –  австрійських, польських, іспанських, італійських профспілок і профоб’єднань –  ФПУ надала гуманітарну допомогу санаторно-курортним  комплексам системи  ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», готельним комплексам та туристичним базам системи ПрАТ «Укрпрофтур», які розміщують вимушених переселенців, галузевим профспілкам та територіальним профоб’єднанням.
Також члени Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги розглянули питання реалізації грантового проекту з благодійною організацією Corus Internetional, звернення до Кабінету Міністрів України щодо державної підтримки санаторно-курортних, туристичних закладів та інших профспілкових закладів, в яких розміщуються внутрішньо переміщені особи, а також низку звернень щодо надання Штабом гуманітарної та фінансової допомоги.

Пресцентр Федерації профспілок України