фото ЗСУ

Після введення 24 лютого  воєнного стану в Україні у зв'язку із  збройною агресією РФ та небезпекою для державної незалежності України, її територіальної цілісності  Закарпатська обласна, територіальні організації профспілки працівників освіти і науки України (голова облпрофорганізації, член Ради ФПУ Тетяна Повханич)  з перших днів активно підключились до збору коштів на підтримку українських військових.

Вже 25 лютого  за рішенням президії комітету обласної організації профспілки  було надано фінансову допомогу на підтримку Збройних Сил України в сумі 301,9 тис. грн. Окремо був здійснений перерахунок 200 тис. грн. на потреби 128-ої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

Значну фінансову допомогу ЗСУ також ініціювали територіальні та первинні профспілкові організації освітньої галузі області. Загалом силами первинних та територіальних профспілкових організацій за час війни для підтримки Збройних Сил України вдалося зібрати понад 2,2 млн. грн.  З них 803,2 тис. грн. було перераховано  на відкритий Національним банком України спецрахунок для збору коштів на потреби армії  та на рахунок Благодійної Організації «Міжнародний благодійний фонд «Повернись живим».

          До збору цих коштів долучились: Берегівська та Мукачівська міські, Берегівська, Мукачівська, Рахівська, Тячівська. Хустська районні організації профспілки, Об’єднані організації Великоберезнянщини, Виноградівщини,  Воловеччини, Іршавщини, Свалявщини, а також первинні профспілкові організації працівників та студентів відокремленого структурного підрозділу «Гуманітарно-педагогічний фаховий коледж Мукачівського державного університету» та відокремленого структурного підрозділу «Виноградівський фаховий коледж Мукачівського державного університету».

Із загальної суми  коштів понад 1,3 млн. грн. було перераховано на потреби 128-ої гірсько-штурмової  бригади, зокрема.

Зокрема, Берегівська та Мукачівська міські, Берегівська, Мукачівська, Рахівська та Тячівська районні організації Профспілки, Об’єднані організації Воловеччини,  Міжгірщини та Перечинщини перерахували 513,4 тис. грн. безпосередньо, як фінансову підтримку військовослужбовцям. 

Ужгородська міська організація профспілки освітян  виділила кошти в сумі 100 тис. грн. на закупівлю бронежилетів.  Мукачівською міською організацією профспілки для військових 128 - ої бригади було закуплено продукти харчування, засоби гігієни, ліки на суму 25 тис. грн.

 Профспілковою організацією Виноградівщини було придбано для Закарпатської бригади ноутбук Acer Aspire 1 SF114-34-P1PK 14.0 вартістю
16,6 тис. грн.   Працівники закладів освіти Нижньоворітської територіальної громади Мукачівського району  відрахували 10% заробітної плати за березень та придбали позашляховик для потреб наших військовослужбовців на суму
160,0 тис. грн. 

Об’єднана організація Іршавщини перерахувала 25 тис. грн на придбання харчових продуктів, медикаментів та матеріалів для виготовлення маскувальних сіток. Об’єднаною організацією Міжгірщини придбано 20 мобільних телефонів для військових на суму 6 тис. грн. Крім того, на потреби свого земляка, бійця 128 – ої окремої  гірсько-штурмової бригади, було перераховано 22,2 тис. грн.  Розпочато збір коштів для придбання приладів нічного бачення. 

За рішенням президії комітету Рахівської районної організації профспілки на придбання генератора для ЗСУ виділено 30 тис. грн. 

Первинними профорганізаціями  Тячівського району перераховано
25 тис. грн. на підтримку військовослужбовців. 

Для придбання речей першої необхідності та медикаментів первинна профспілкова організація працівників ДВНЗ «Ужгородський національний університет» надала допомогу нашим військовослужбовцям на загальну суму
155,6 тис. грн.  

Силами членів первинної профспілкової організації працівників та студентів відокремленого структурного підрозділу «Виноградівський фаховий коледж Мукачівського державного університету» було придбано генератор на суму
18 тис. грн.  для потреб 128-ої окремої Закарпатської гірсько-штурмової бригади. Первинна профспілкова організація працівників виконавчого апарату комітету Закарпатської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України перерахувала на потреби наших воїнів 10 тис грн.

          Звичайно, перелік профспілкових організацій працівників освіти і науки Закарпаття, які допомогли Збройним Силам України, можна було б продовжувати.
- Наша загальна фінансова допомога Збройним Силам України становить понад
2,7 млн. грн., - підсумовує голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки Тетяна Повханич. - Щиро дякуємо кожному профспілковцю за підтримку та взаєморозуміння! В єдності - наша сила!

Разом переможемо! Слава Україні!

Слава Збройним Силам України!

Сергій Баранчиков,

пресцентр Закарпатської облпрофради