279498193 551074749711364 3299100410703635113 n
Багато українців з початком війни приєдналися до волонтерів. Чимало таких і серед працівників Дніпровського металургійного заводу, членів ПМГУ. Свій вільний час вони присвячують волонтерським ініціативам.
Костянтин Камінський – оператор поста керування прокатного цеху №2. Коли почалася війна, він вирішив, що його допомога знадобиться у волонтерському центрі «Парус». Тамтешні активісти плетуть маскувальні сітки, збирають речі для переселенців, закуповують необхідне теробороні та бійцям ЗСУ. Також запитані виробничі навички: для зварювання протитанкових їжаків, ремонту автомобілів.
Робота у центрі кипить з ранку і аж до самого початку комендантської години. Костянтин розповів, що нещодавно одержав повістку до військкомату, тобто незабаром на нього чекатимуть інші завдання. Але, поки є нагода, він планує продовжувати займатися волонтерською діяльністю.
Гуманітарний штаб, де йде збір речей для захисників України та переселенців, працює і на самому металургійному заводі. Працівники приносять туди одяг та взуття, ковдри, подушки. Медико-санітарна частина ДМЗ зібрала посуд, співробітники цеху електропостачання привезли ємності для води, засоби гігієни. До доброї справи долучаються небайдужі мешканці міста. А нещодавно завітала навіть сім’я з Харкова: привезли одяг для інших переселенців, хоча самі змушені були покинути свої домівки через війну.
Не стоять осторонь і діти заводчан. Бажаючи підтримати бійців ЗСУ та тероборони, вони малюють для них яскраві картинки і пишуть щирі побажання: перемогти та скоріше повернутися додому!