kalendar bukhgaltera na 2019 050522

Загальна площа зруйнованого або пошкодженого житла в Україні на сьогоднішній день становить 9,4 млн квадратних метрів.

 

Громадяни вже подали 135 тисяч відповідних повідомлень. Уряд вже виділив понад 1 млрд грн на оперативне відновлення деокупованих ділянок – таких як Київська, Чернігівська, Сумська, Житомирська області. Гроші підуть на розчистку, відновлення транспортних комунікацій, розчистку доріг, зведення тимчасових мостів, відновлення мереж та комунікацій. Нове житлово-комунальне та комерційне приміщення будувати з урахуванням нових вимог безпеки та обов'язкового проектування бомбосховищ. Також розглядається можливість створення стаціонарних притулків.

Для цього вже прийнято в першому читанні законопроект No7198, який передбачає компенсацію житла та незавершеного будівництва житлової площі, а не грошима. Припускається, що можна обрати забудовника, об'єкт і навіть інший еквівалентний населений пункт. Кошти будуть надані на ремонт пошкодженого житла, яке можна відновити.

Механізм отримання компенсації включає кілька кроків: подання заяви, розгляд комісії та оцінка житла, висновки та компенсації.

До законопроекту ще можуть бути внесені зміни та вдосконалення, про затверджений механізм буде надано додаткову інформацію.

Детально: https://www.facebook.com/fpsu55/posts/550454750086602