09 100522
У складні воєнні часи кожен українець робить свій внесок у боротьбу з ворогом. Але ставлення до справи у всіх різне. Хтось береться допомагати тут і там, керуючись натхненням, а комусь важливо діяти продумано і системно. Актив первинки ПМГУ НЗФ на чолі із її головою Володимиром Романенком – за серйозний, комплексний підхід.
Профлідер феросплавників розповідає:
– Окрім звичних питань захисту членів ПМГУ, сьогодні перед нами стоїть ціла низка нових завдань. При цьому наша діяльність засновується на тих самих принципах, що і раніше: ми ухвалюємо важливі рішення колегіально та співпрацюємо з адміністрацією підприємства у межах конструктивного соціального діалогу.
Найочевидніший спосіб наблизити перемогу – фінансова підтримка Збройних сил України. Керівництво заводу перераховує на потреби армії значні суми. Працівники теж не стоять осторонь: коли на засіданні профкому була висловлена ідея щодо перерахування ЗСУ третини профспілкових внесків, люди її підтримали. Також всі бажаючі мали змогу передати нашим воїнам свій одноденний заробіток.
Допомагаємо захисникам «руками» та матеріалами, дбаємо про тих членів трудового колективу, які наразі перебувають у лавах ЗСУ. З початку квітня з нашої ініціативи триває кампанія зі здачі крові для поранених. Щоб вона мала максимальний коефіцієнт корисної дії, узгодили свої плани з міським донорським центром. Вони формують замовлення на конкретні групи крові, які наразі необхідні, і відповідно до них ми добираємо донорів з числа заводчан. Голови цехкомів ПМГУ завчасно інформують цих людей про підготовку та процес донації. До ініціативи, що рятує життя, вже долучилися понад 250 феросплавників, зокрема тих, в яких рідкісні групи крові. Ще вдвічі більше працівників подали заявки та чекають своєї черги.
Складнощів багато, ситуація в регіоні напружена. Але настрій у нас бойовий, адже ми не відсиджуємося. Ми ставимо поточні цілі та йдемо до них крок за кроком. А підсумки підіб’ємо вже після перемоги.