warshava 2 of 18

У м. Варшава 2-5 травня перебувала місія солідарності Європейського комітету профспілок освіти.

До складу місії увійшли представники освітянських профспілок Бельгії, Франції, Нідерландів, Португалії та інших країн Європи, які прибули до Польщі із візитом солідарності з українськими громадянами, які змушені були тікати від нападу російського агресора.

Делегація ЄКПО зустрілася з міністром освіти Польщі, з яким обговорили шляхи допомоги українським освітянам та сприяння у навчанні українським дітям. Також відвідали середню школу у Варшаві і висловили підтримку маленьким українцям. Паралельно із місією європейців, відбувся міжнародний семінар «Освіта українських біженців: перший політичний діалог між країнами». Семінар організовано Інтернаціоналом Освіти, Організацією економічного співробітництва та розвитку. 

Участь у заході взяли Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти Девід Едвардс, європейський директор ЄКПО Сьюзан Флокен, заступниця голови Профспілки працівників освіти і науки України Ольга Чабанюк, заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко, представники освітянських профспілок сусідніх із Польщею країн. Основним завданням семінару стало створення простору, де філії Інтернаціоналу освіти можуть мати інформований політичний діалог із представниками відповідних місцевих органів влади для формування спільних стратегій щодо коротко- та середньострокових варіантів політики підтримки освіти українських біженців у країнах, які їх приймають, та можливої міжнародної підтримки. Для прийняття виважених рішень, учасники семінару мали можливість почути різноманітні міжнародні кейси, досвід вже працюючих програм.

 

Детальніше: https://pon.org.ua/novyny/9461-mizhnarodni-osvitianski-profspilky-pidtrymuut-ukrainskykh-pereselenciv-u-polshchi.html