280194764 2136624863168076 7046261332314234428 n
Визначено переможців творчого конкурсу Рівненської АЕС «Ми з України!». До заходу долучилися близько 30 юних митців з числа школярів Вараської територіальної громади.
У конкурсі були представлені 45 робіт учнів навчальних закладів управління освіти міста Вараш, вихованців гуртків Палацу культури РАЕС та підліткового клубу «Бригантина».
Роботи брали участь у двох номінаціях: образотворче та декоративно-прикладне мистецтво, короткометражне відео.
Конкурсною комісією відібрано 12 переможних робіт у двох вікових категоріях. Як зазначила член журі — художник цеху господарського обслуговування, кращі роботи обиралися, перш за все, за художньою майстерністю, вмінням розкрити тему, оригінальністю та композицією, креативністю. Усіма членами журі відзначена багатогранність висвітлення тематики конкурсу.
У підсумку серед меншої вікової групи в номінації «образотворче мистецтво» (живопис, малюнок, графіка) перше місце посіла семикласниця Вараського ліцею №3 Валерія Ніколаєва, а в номінації «декоративно-прикладне мистецтво, анімація, короткометражне відео, цифровий малюнок» переможною стала робота третьокласниці Вараського ліцею №4 Анастасія Фартушна. Серед старшої вікової групи у номінації «образотворче мистецтво» перемогла дев’ятикласниця Вараського ліцею №1 Валерія Пашко, а в номінації «декоративно-прикладне мистецтво, анімація, короткометражне відео, цифровий малюнок» перемогу здобула робота десятикласниці Вараського ліцею №5 Діани Федіни.
Нагородження призерів та учасників конкурсу творчості РАЕС відбулося в інформаційному центрі РАЕС. Власники усіх призових місць отримають грошові винагороди, грамоти та сувенірні подарунки від Рівненської АЕС. Окрім того, конкурсна комісія відзначила і 16 робіт для заохочення грамотами та грошовими преміями по 100 грн. Кращі роботи візьмуть участь у фінальному етапі національного конкурсу «Енергоатом Junior #Ми з України!».
Конкурсною комісією відзначено й керівників творчих гуртків та клубів, вчителів образотворчого мистецтва — кураторів дітей. За активну співпрацю та сприяння у проведенні конкурсу грошовими преміями по 400 грн нагороджено Оксану Пашко, Оксану Кльок, Романа Москвича, Людмилу Катюху та Любов Тихонову.
«Творчі конкурси Рівненської АЕС проводяться щороку, але цієї весни тематика конкурсу не обмежилася атомно-енергетичним спрямуванням і стала ширшою для залучення якомога більшої кількості дітей. Своєю участю у мистецькому конкурсі креативна учнівська молодь змогла висловити свої почуття та підтримку Україні», — підсумувала член журі — начальник пресцентру РАЕС.
Юлія Кулаєва