a0ccc3f 5
У Комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України повідомили, що для відбудови всього того, що зруйнували або пошкодили російські загарбники, необхідно від 600 мільярдів до 1 трильйона доларів.

 

«Незважаючи на всю складність ситуації і продовження бойових дій, планується зробити все можливе задля відновлення в Україні всього зруйнованого апологетами «русскава міра», хоча, навіть за попередніми оцінками, для цього знадобиться від 600 мільярдів до 1 трильйона доларів США», - йдеться в повідомленні Комітету.

Там нагадали, що наразі зруйновано або пошкоджено понад 32 млн квадратних метрів житлової площі, понад 1500 освітніх об’єктів, більше 350 об’єктів медичної сфери, близько 2,5 тис. кілометрів доріг і майже 300 мостів.

«Ми вже налагоджуємо діалог з багатьма країнами: Велика Британія, Естонія, Іспанія, Греція тощо. Бачимо, що цивілізований світ разом з людьми та представниками влади йдуть назустріч. Хочеться вірити, до перемоги ми матимемо укомплектований список щодо шефства над нашими розбитими регіонами», - додали в комітеті.

Як повідомлялось, на сьогодні низка європейських країн вже погодилася взяти участь у відновленні українських міст і регіонів.

 

Джерело: Сайт Верховної Ради