281620665 562644881887684 6333970083646630962 n
Працівники Запорізького заводу феросплавів, члени Профспілки металургів і гірників України, допомагають лікарям, здаючи кров для поранених бійців ЗСУ і постраждалих від російської військової агресії. Протягом березня-квітня до цієї життєво важливої ініціативи долучилися 53 феросплавника.
 
Сьогодні людям не важливі привілеї та пільги для донорів. Вони не просять належних їм за законодавством відгулів: зробивши добру справу, одразу повертаються до роботи, адже розуміють, що запекла боротьба триває на усіх фронтах, в тому числі й на трудовому. Також заводчани мають принципову позицію з приводу підтримки Збройних сил України. Протягом двох місяців весни вони перерахували на потреби армії 1,6 мільйона гривень.
Профком та адміністрація підприємства продовжують діяльність, спрямовану на підтримку членів трудового колективу. Насамперед йдеться про найменш захищені категорії – одиноких матерів, багатодітні родини. За сприяння волонтерських осередків для них організоване забезпечення дитячим харчуванням та засобами гігієни. Крім того, з першого дня війни соціальні партнери закуповують все необхідне для феросплавників, які захищають Батьківщину у лавах ЗСУ. Загальна сума витрат на обмундирування призваних робітників склала понад 700 тисяч гривень.
Щоб покращити роботу в цих напрямках, у квітні профком ПМГУ Запорізького заводу феросплавів звернувся до Федерації профспілок України з проханням сприяти вирішенню питань якісного забезпечення військових та надання гуманітарної допомоги цивільним.