Без названия

Ян Віллем Гаудріаан, Генеральний секретар Європейської федерації профспілок працівників громадського обслуговування (ЕФПГО) звернувся до Жозепа Борреля, Верховного представника ЄС, Віце–президента Європейської комісії із закликом втрутитися і попросити українські уряд та парламент відкласти голосування за законопроект  №5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність», спрямований на лібералізацію трудових відносин в Україні.

У листі зокрема йдеться про те, що ЕФПГО вже кілька разів звертала увагу на проблеми українських профспілок із законодавством, яке депутати українського парламенту намагалися проштовхнути для лібералізації ринку праці. Тепер  вони знову намагаються зробити це в той час, коли профспілки роблять усе можливе для припинення військових дій в Україні.

Профспілки допомагають працівникам різних галузей промисловості, підтримують роботу державних служб у самих жахливих і складних обставинах, багато хто бере участь у підтримці армії,  приймають біженців і в багатьох інших завданнях, які ставить війна, залишаючи їм менше часу на звичайну роботу та представництво.

На превеликий жаль, український парламент продовжує тиск з метою змінити трудове законодавство. Попередні спроби увінчалися демонстраціями та іншими діями профспілок, які тепер неможливі.

Ми закликаємо Вас негайно втрутитися і попросити українське уряд і парламент відкласти цей законопроект. Втрутитися необхідно терміново, оскільки засідання парламентського комітету, на якому розглядатиметься цей законопроект, відбудеться 25 травня 2022 р.

Трудящі Європи підтримують Україну у війні проти Росії не для того, щоб дізнатися, що український  уряд йде проти інтересів трудящих. Українські профспілки і ми не підтримуємо майбутнє України та Європи, яке орієнтовано на надмірну лібералізацію трудових відносин та зниження ролі профспілок.

Ми з нетерпінням чекаємо відповіді від Вас.

Щиро Ваш

Ян Віллем Гаудріаан