284191104 2146965995467296 1176367943038347903 n
У Чернігові російські окупанти завдали руйнувань більшості шкіл, дитячих садків та трьом із чотирьох лікарень. Вони пошкодили або зруйнували майже 3,5 тисячі будівель, серед них 80 % — це житлові. Понад місяць знадобився Збройним Силам України, щоб витіснити ворога з Чернігівської області.
Зважаючи на те, що славутичани у мирний час доволі часто відвідують Чернігів, а також у самому місті мешкає значна кількість працівників Чорнобильської АЕС, первинна профспілкова організація ЧАЕС разом з ними, а також працівниками ВП «Атомремонтсервіс» та жителями міста Славутича долучилися до волонтерського руху з відновлення та допомоги Чернігову.
?Про те, як працівники ЧАЕС допомагають долати наслідки окупації Чернігова, розповів заступник голови первинної профспілкової організації ЧАЕС Олександр ПАНЧЕНКО:
«Наразі є три види допомоги, в яких ми беремо участь. Перший — відновлення Національного університету «Чернігівська політехніка». Зауважу, що значна кількість працівників ЧАЕС були студентами політеху, а деякі й зараз продовжують навчання там. Провести роботи з відновлення інфраструктури вишу запропонував профгрупорг ВТК Олександр Корець. Бажаючих було багато. Згодом працівник ЦТАВ Олександр Боярченко, котрий мешкає у місті Чернігові, звернувся до коменданта університету за інформацією стосовно робіт, що їх можна виконувати малими силами. Так з’явилася бригада, яка працює щоденно. Вона складається з працівників атомної станції, які живуть у Чернігові.
Інший вид допомоги — донорство крові. Ініціатором став колишній працівник ДСП ЧАЕС, а наразі працівник ВП «Атомремонтсервіс» Микола Рудченко. Нещодавно у Чернігівському обласному центрі крові донори уже вп’яте здали кров. Це працівники колективів ДСП ЧАЕС та ВП «Атомремонтсервіс». До них долучалися інші мешканці Славутича.
Третій напрям допомоги — гуманітарний. Збір речей та харчів для Чернігівського геріатричного пансіонату був організований небайдужими мешканцями Славутича та набрав значного розмаху у школі № 3. Ми доправляли речі автобусами та автомобілями, які їхали з волонтерами до Чернігова здавати кров. Ці ж волонтери завантажували та розвантажували гуманітарну допомогу мешканцям пансіонату, де наразі перебувають і вимушені переселенці, живуть його працівники разом з дітьми.
Ми й надалі плануємо допомагати Чернігову, бо єдність та солідарна підтримка одне одного — це важливий крок до перемоги над ворогом.
 
За інформацією газети «Новини ЧАЕС»
https://www.facebook.com/fpsu55/posts/pfbid0CA2NF3EftHV8T7duP4g8D5gVXfwvDsEKVqU1dFVtYyCvYKJ2qzLuGgti7Y4Y3egyl