65871 1 large

 

Народні депутати України розглянули пропозиції та застереження профспілок до законопроекту щодо організації і проведення місцевого референдуму.

 

Про це зазначено у відповіді Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на лист СПО об’єднань профспілок щодо проекту Закону про внесення змін до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та інших законодавчих актів України щодо народовладдя на рівні місцевого самоврядування (реєстр. № 7283) в частині виникнення проблем з реалізацією такої форми народовладдя як місцевий референдум.

Голова Комітету А.Клочко поінформував, що на розгляд Верховної Ради України подано проект Закону про місцевий референдум (реєстр. № 5512), метою якого є врегулювання правовідносин, пов’язаних з організацією і проведенням місцевого референдуму. Так, положеннями зазначеного законопроекту пропонується внести зміни до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" та викласти статтю 7 цього Закону, що розкриває поняття місцевого референдуму, у новій редакції.

Законопроект за реєстр. № 5512 планується розглянути у першому читанні на засіданні Комітету після надходження висновків комітетів, міністерств, інших державних органів, установ і організацій, громадських об’єднань, відповідно до статті 93 та 103 Регламенту Верховної Ради України.

Також повідомляється про те, що лист СПО об’єднань профспілок та викладені в ньому пропозиції до законопроекту з реєстр. № 7283 доведено до відома народних депутатів України - членів підкомітету з питань виборів, референдумів та інших форм безпосередньої демократії як суб’єктів права законодавчої ініціативи для їх можливого врахування у законотворчій роботі.

 

 

Пресцентр ФПУ