20220602 152711

Відбулось засідання Штабу ФПУ з гуманітарної допомоги членам профспілок, профспілковим організаціям та біженцям, які постраждали внаслідок воєнної агресії росії. Головував на засіданні Осовий Г.В.  

Штаб розглянув питання про організацію зберігання та розподіл гуманітарної допомоги, яка надійшла ФПУ від національних профцентрів для постраждалих осіб, внаслідок воєнної агресії. Прийняли рішення про використання на безоплатній основі приміщень ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» для розміщення Гуманітарного хабу ФПУ  з метою розподілу гуманітарної допомоги і вирішення логістичних завдань щодо її транспортування на місця.

На Штабі були розглянуті питання про розподіл гуманітарної допомоги:

- від благодійного фонду Corus International у рамках реалізації грантової угоди, у вигляді дитячих наборів, наборів особистої гігієни, шкільних наборів, ковдр, мила, у Закарпатській та Львівській областях. Решту гуманітарної допомоги перемістити до Гуманітарного хабу ФПУ в м. Київ для подальшого розподілу на об’єкти ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» в центральній та східній частині України, які приймають внутрішньо переміщених осіб.

- від Загальної конфедерації праці Італії гуманітарну допомогу, у вигляді харчових продуктів  та предметів особистої гігієни, отриману 31.05.2022, спрямувати членам профспілок Донецької області.

20220602 152617

Штаб прийняв рішення надати фінансову допомогу у розмірі 6500 грн голові первинки Новокостянтинівського будинку-інтернату Летичівського району Жураківській Т.І. у зв’язку із загибеллю її сина на війні. Надати гуманітарну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у закладах бюджетної сфери Закарпатської області за рахунок допомоги, яка надійшла від благодійного фонду Corus International. Перерахувати цільові кошти, які надійшли від Профспілки лісової промисловості Литви, на адресу Профспілки працівників лісового господарства України,

Дано доручення Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ узагальнити інформацію щодо дитячих оздоровчих закладів, які готові приймати внутрішньо переміщених осіб для формування пакета пропозицій до Міністерства соціальної політики України.

20220602 1525350

Інформацію про реагування Уряду на звернення ФПУ щодо державної підтримки об’єктів профспілок, у яких розміщено внутрішньо переміщених осіб взяти до відома.

Прийнято рішення про надання гуманітарної допомоги військовим у вигляді медичних препаратів відповідно до їхнього запиту.

Пресцентр ФПУ